Musikk

Et unikt talent

Det skal mye til for å innfri de skyhøye forventningene som knyttes til Auroras lenge etterlengtede debutalbum. Men 19-åringen gjør det med glans.

Allerede som 16-åring ble hun spådd en stor musikkarriere. Til sommeren fyller hun 20, og nå er debutalbumet All My Demons Greeting Me As Friends endelig her.

På det gråbrune omslaget er Aurora surret inn i kokongen til en nattsvermer. Det visuelle uttrykket, med falmede fotografier og døde trær, kler lydbildet godt, men likevel er musikken alt annet enn gammelmodig. Dette er mørk og mystisk popmusikk, med tunge trommer og elektroniske innslag. Auroras krystallklare stemme tilfører musikken noe lyst og friskt som gir albumet helt eget særpreg.

LES INTERVJU MED AURORA: Musikk for sjeler hun tror vil leve evig

Best i mørket

Hun kler de mollstemte og dystrere låtene best, som de allerede kjente singlene «Runaway» og «Running with Wolves», fortsatt to av de sterkeste låtene hennes.

Den nyeste singelen «Conqueror», som har høyere tempo og et mer sprudlende uttrykk, glir lett inn i mengden. Da er «Warrior» mektigere og mer fengende. «Black Water Lillies» har et lett og drømmende uttrykk, med en trillende melodilinje som gir assosiasjoner til rennende vann. «Under the Water» er også i det våte element, men denne gangen på det svarteste dypet.

Uslåelig talent

Tekstene handler om frosne tårer, selvskading og død, formidlet med en kombinasjon av alvor og letthet. Og ikke nok med at Aurora synger så du nærmest fryser på ryggen, hun skriver låter som viser at hun er alt annet enn en gjennomsnittlig 19-åring. I kombinasjon er viser det hvilket unikt talent den unge artisten er.

Neste uke opptrer hun på «The Tonight Show With Jimmy Fallon»., og i april drar hun på USA-turné. Hun kommer til å ta også dem med storm.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk