Anmeldelser

Anmeldes for demonutdrivelse

En hendelse i Senterkirken i Hokksund er politianmeldt etter det skal ha foregått drevet demonutdrivelse på en ung jente. – Dette viser en praksis som kan være svært skremmende for barn, mener Barneombudet.

– Barneombudet mener hendelsen, som innebærer høylytt roping, påstander om hekseri og fysisk dytting kan være svært skremmende for barn, sier Elin Saga Kjørholdt, seniorrådgiver i Barneombudet.

LES MER: «Barnet» er en 25 år gammel kvinne

Roping og dytting

Før helgen sendte Barneombudet en anmeldelse til Sør-Øst politidistrikt i forbindelse med en såkalt demonutdrivelse på et barn som skal ha foregått under Visjon Norges sendinger i Visjon Norge sine lokaler i Senterkirken i Hokksund den 22. mars 2019.

Vårt Land snakket mandag ettermiddag med kvinnen som vises på videoen, hun opplyser at hun er 25 år.

Barneombudet bekrefter overfor Vårt Land at de har mottatt informasjon om hendelsen og derfor valgt å gå videre med en politianmeldelse. I anmeldelsen står det følgende:

«Hendelsen i Senterkirken er dokumentert på Visjon Norges egen TV-kanal og viser en ung jente som står foran menigheten samtidig som den selverklærte profeten Rich Vera og en tolk roper høyt. De sier blant annet at en demonisk heksekraft har tatt bolig i barnet. Seansen avsluttes med at jentas hode blir dyttet bakover slik at hun faller i armene på noen som står bak og tar imot henne».

«Både ropingen og påstanden om at barnet er besatt av en demonisk heksekraft, er etter vår syn svært skremmende. Vi viser også til at jenta til slutt fysisk ble dyttet overende», skriver Barneombudet videre.

LES MER: Apostler og profeter – og en kristendom på vranga

Ber politiet om en vurdering

– Barneombudet skal ivareta barns interesser i samfunnet, og kan henvise saker til vurdering hos påtalemyndigheten. Vi har derfor valgt å anmelde saken til politiet, med ønske om at de foretar en vurdering av om hendelsen omfattes av straffelovens bestemmelser, sier Kjørholdt.

– Hun er ikke et barn

Visjon Norge-leder Jan Hanvold ledet møtet det er snakk om 22. mars. Han benekter at det er snakk om demonutdrivelse på et barn.

– Dette stemmer overhodet ikke. Vi har aldri drevet med demonutdrivelse på barn, sier Hanvold.

– Hvorfor tror du Barneombudet har anmeldt saken?

– Det har de gjort ut ifra noen falske opplysninger.

Hanvold sier han først at han ikke har sett klippet, men når han blir konfrontert med hva som står om hendelsen i brevet fra Barneombudet – sier han det ikke er snakk om et barn, men en voksen dame.

– Dette er en voksen dame som forteller om hvordan hun gjennom forbønn ble satt i frihet.

– Så dere utfører demonutdrivelse på voksne, men ikke barn?

– Ja, det er stor forskjell på å gjøre dette på en voksen og et barn.

Spør etter foreldrene

I videoklippet på Visjon Norge kan man se predikanten Rich Vera peke på en jente i forsamlingen og si:

– Plukk opp denne unge jenta. Nyter dere dette?

Han spør jenta om hvor hun går i menighet og hun svarer «Visjon Norge». Deretter spør han etter foreldrene til jenta. Menigheten svarer at de ikke er til stede.

Deretter sier Vera at det er et «demonisk angrep, en ånd som kommer til jenta på nattestid».

– Den er som en slange som kommer rundt bena dine. Det er en forbannelse som ble plassert over deg. Men Gud sier til meg at jeg skal si til deg at denne slangen skal rives ut av deg og du vil bli satt fri. I navnet Jesus. Riv ut den flammen, roper Vera.

Så viser videoen at kvinnen faller bakover idet Vera tar på hodet hennes.

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist og som nyhetsleder.

Annonse
Annonse

Mer fra: Anmeldelser