Anmeldelser

Slitsom og kjedelig

The Covenant (Pakten) er en film som kunne ha blitt både underholdende og spennende, hvis det hadde vært et godt manus og en regi som gav unge skuespillere en sjanse til å vise seg fram.

Nå får de bare muligheten til å vise fram flotte kropper og veksle inn et par ansiktsuttrykk, og det blir med skam å melde ikke nok for å bli hektet på denne historien.

Farlige krefter
Det er den finskfødte action-filmregissøren Renny Harlin (Die Hard 2 og Cliffhanger) som har tatt tak i dette manuset, men han har ikke maktet å få noe ut av denne historien som i utgangspunktet lokker med mystiske (hekse)krefter som har gått i arv i 300 år innen fem toneangivende familier i byen Ipswich i staten Massachusetts.
Vi henger brukbart med i de første minuttene mens vi blir informert om at det nå er fire 17 år gamle gutter fra hver sin innflytelsesrike familie som har arvet denne kraften. De har så smått begynt å leke seg med denne(hoppe utfor stup uten å skade seg for eksempel), men det er først når de blir 18 år at de får større krefter å håndtere, som også kan bli farlige for dem. For jo mer de bruker av kraften, jo fortere eldes de! Dette er en viten som skal holdes hemmelig, men så kommer det en ny gutt til byen og til den veletablerte skolen hvor alle tenåringer av betydning går, og han har ondt i sinne!

Halvmørke
Renny Harlin har hyret inn et bra beite av unge skuespillere i starten av sine karrierer, men det er ikke denne filmen de kommer til å sette øverst på CV-en sin når de skal søke ny jobb.
Det hjelper ikke at filmen foregår stort sett i halvmørke, med utrolig mørke og skumle korridorer, låvebygninger og forfalne hus, og med dramatisk musikk fylt av dissonanser, for handlingen blir så utrolig usannsynlig, rotete og fylt av løse tråder at skrekken blir ikke en gang gøy! Og det var nok det siste som var meningen!
Det mest skremmende med filmen er at det ser ut til at det også kan bli en oppfølger!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Anmeldelser