Anmeldelser

Spetakkel i manesjen

Det blir ikke helt helmaks når Olsenbanden Jr. gjør sin entré på Cirkus Flamingo.

En kan begynne å lure på hva søknadskriteriene er for stillingen som bestyrer på barnehjemmet Lykkebo, snille mennesker ser i alle fall aldri ut til å få jobben. Som vanlig er det nemlig bestyreren og hans kone som gjør livet surt for Egon og de andre barna på hjemmet. Besetningen fra TV 2s julekalender og de foregående Olsenbanden Jr. filmene er skiftet ut. Istedenfor har Ola Høgåsen Mæhlen, Robert Opsahl og Ole Martin Wølner, som spilte i stykket med samme navn på teater, rykket inn som henholdsvis Egon, Kjell og Benny.

Sirkus. Barnehjemsbestyrer Pettersen, en mistenkelig rød koffert, Biffenbanden, kjærlighetsproblemer og ikke minst politimennene Holm og Hermansen skaper spetakkel.
Egon Olsen finner ut at bestyrer Pettersen prøver å ødelegge sirkuset som kommer til byen. Han smir planer som blir timet og tilrettelagt, men tradisjonstro går tingene ikke akkurat helmaks.
Kjell er forelsket i Valborg, som spiller på følelsene hans etter alle kunstens regler. Filmen når sitt høydepunkt midt i manesjen, med akrobatiske kunster, røde neser og en tidvis overdrevet porsjon klovnehumor.

Musikalsk. Arne Lindtner Næss har ikke bare brukt skuespillerne fra teateroppsetningen, regissøren har like så greit dratt med seg det musikalske grepet til filmen. Et knippe sanger løfter filmen et hakk, uten at resultatet blir spektakulært av den grunn. Sangene og tilhørende dansenummer er et sjarmerende grep, men man kan lure på om det ikke blir for sukkersøtt, selv for de minste. En ting må det dog skrytes av, nemlig den til tider alvorlige tematikken som dras fram i sangene. Et eksempel er Valborg appell til Kjell om å holde det man lover.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Anmeldelser