«Lykkeland»-forfatter: – Det finnes få fortellinger om at noen vil gå på bedehuset

TV-SERIE: «Lykkeland»-skaper Mette Bølstad er lei klisjéfulle fremstillinger av tro, men ble selv kritisert for nettopp det: – Bedehuskritikken serien er møtt med, får jeg ikke helt tak i.

Med «Lykkeland» vil Mette Bølstad fortelle at rikdommen vokste ut fra nøysomhet. – Bedehuskritikken serien er møtt med, får jeg ikke helt tak i. Viktigere er det at det som skjedde med Toril, skjer med muslimske jenter i dag, sier hun.
SAVNER REFLEKSJON: Mette Bølstad trekker paralleller mellom det som skjer med Toril i «Lykkeland» og det mange unge muslimske kvinner opplever i Norge i dag: – Jeg trodde det skulle være opplagt å trekke linja mellom de to fenomenene, men det har jeg ikke sett reflektert i reaksjonen.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg merker på hvor mange direkte henvendelser jeg får, at mange er veldig berørt. Det er det store ønsket, sier serieskaper Mette M. Bølstad om mottakelsen etter andre sesong av NRK-sendte Lykkeland.

– Olja har smurt vår moderne historie. Hva tenkte du om fortelleransvaret?

– Søndag kveld er det fortsatt slik at familier samles for å se på TV. Da skal du ha noe vesentlig å fortelle om tida vi lever i. I sesong to tar vi særlig for oss Alexander Kielland-ulykken som var en nasjonal tragedie. Vi må være ekstra påpasselig og fortelle noe som oppleves som sant for mange.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP