Kultur

Megakirkepastor tok sitt liv - var kjent for sin innsats for psykisk helse

Jarrid Wilson (30) slet selv med depresjoner. – Noen ganger kan folk tenke at pastorer eller åndelige ledere på en eller annen måte er hevet over smerten og strevet som hverdagsmennesker opplever, sier seniorpastor i Wilsons kirkesamfunn.

Wilson hadde jobbet halvannet år for menigheten Harvest Christian Fellowship, en megakirke i California i USA med 15.000 medlemmer da han tok sitt liv. Seniorpastor Greg Laurie som leder kirkesamfunnet i det sørlige California, har bekreftet at Wilson er død. Dette melder BBC.

Åpen om depresjoner

Laurie sier til BBC at Jarrid slet med depresjon og var åpen om dette, og at han særlig ønsket å hjelpe dem som hadde selvmordstanker.

Wilson var gift og hadde to sønner. Sammen med kona Juli grunnla han programmet «Anthem of Hope», som skulle hjelpe mennesker med depresjon.

Han har skrevet flere bøker, med titler som: Love Oxygen, Jesus Swagger, 30 Words, Wondrous Pursuit og Anthem of Hope.

På sin Instagram-profil skrev Wilson ifølge The Guardian i august følgende: «Å innrømme at du strever med den psykiske helsen gjør deg ikke til en dårlig kristen». Han la til: «Jeg er en kristen som også strever med depresjon. Dette finnes, og det er ok å innrømme det».

Pastorer har ikke alle svar

Wilson døde dagen før Verdensdagen for selvmordsforebygging som var 10. september.

Seniorpastor Laurie sier til The Guardian at Wilsons død er en trist påminnelse om at åndelige ledere også strever med livet sitt.

– Noen ganger kan folk tenke at pastorer eller åndelige ledere på en eller annen måte er hevet over smerten og strevet som hverdagsmennesker opplever. Vi skal liksom ha alle svarene. Men det har vi ikke.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur