Kultur

Årets utenlandske plater



###

Carrie & Lowell

Sufjan Stevens


Nedstrippet, brutalt ærlig, og egentlig et nokså trist album om Sufjan Stevens forhold til sin rusbelastede og psykisk syke mor, Carrie. Hun forlot ham da han var barn, og da hun mange år senere gjenopptok kontakten, døde hun ikke lenge etter av kreft (2012).

Likevel, eller nettopp derfor, er Sufjan Stevens på denne platen slik vi aller helst ønsker å høre ham. Multiinstrumentalisten som i flere år har vært kongen av kompromissløs og original indierock, fremstår naken og ribbet til skinnet musikalsk så vel som følelsesmessig. Det elektroniske som han tidligere ofte har tyllet seg litt vel mye inn i, savnes ikke et eneste sekund. Stemmen blir hans viktigste instrument, hvor han bruker bibelske metaforer og egne såre og sterke minner og refleksjoner rundt forholdet til hun som fødte ham, som utgangspunkt. Ikke rart de som hørte ham i Oslo Spektrum i høst satt som fjetret da han spilte seg gjennom samtlige ­elleve låter fra albumet.

LES KONSERTANMELDELSEN: Vågal og sakral Sufjan Stevens


###

Carousel One

Ron Sexsmith



###

Star Wars

Wilco



###

Who Is The Sender

Bill Fay



###

The Travelling Kind

Emmylou Harris & Rodney Crowell



###

HWY62

Peter Case

LES ANMELDELSEN AV CASE-ALBUMET 'PELICAN BAY': Fyrer løs mot dobbeltmoralen



###

Servant Of Love

Patty Griffin



###

Complicated Game

James McMurtry



###

Don't Lose This

Pop Staples



###

Vulnicura

Björk

LES KOMMENTAREN TIL BJÖRKS 50-ÅRS JUBILEUM: Raffinerende og nyskapende


Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur