Kultur

Cantando kjøper seg inn i Kirkelig Kulturverksted

Cantando Musikkforlag blir én av fire eiere.

Cantando Musikkforlag investerer i Kirkelig Kulturverksted, og blir fra 1. mars en av fire eiere, med 25 prosent eierandel.

– Vi er glade for det nye samarbeidet med Cantando Musikkforlag. Det ruster oss økonomisk med friske midler, og vi ser for oss at vi kan dele kostnader og samle krefter om mange prosjekter, sier daglig leder Erik Hillestad i KKV.

Kulturverkstedet omsetter for litt over 20 millioner årlig, og går mot et lite underskudd for 2014.

Noteutgivelse

– Å få inn et musikkforlag utfyller eierstrukturen godt. Fra før av er det kirkelige og det diakonale perspektivet ivaretatt. Med Cantando på laget kan vi utvikle prosjekter i samarbeid. Vi tror også at flere av artistene våre vil sette pris på å få en mer eksplisitt mulighet til noteutgivelse og administrasjon av trykkerettigheter, som vil kunne gi dem større spredning av repertoaret sitt, sier Hillestad.

Gleder seg

Jan Stefan Bengtsson, forlagssjef i Cantando Musikkforlag, mener det vil være viktig å være med på Kulturverkstedets repertoarutvikling.

– Nå vil vi få muligheter til å øke vår egen kontaktflate mot så vel opphavspersoner som publikum. Vi har allerede samarbeidet om flere prosjekter, og gleder oss til at eierskapet nå vil innebære et mer formalisert, forpliktende og langsiktig samarbeid, sier Bengtsson.

Bengtsson er også forlagssjef i Eide Forlag som i fjor utga den nye salmeboka for Den norske kirke. Cantando Musikkforlag, som utgir musikkverk på noter og i sangbøker, forvalter allerede Erik Hillestads sangtekster. Forlaget har også generalkontrakt og administrasjonsavtale med en rekke kjente komponister som gjennom tidene har samarbeidet mye med Kirkelig Kulturverksted, blant dem Trond H.F. Kverno, Iver Kleive og Sigvart Dagsland.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur