Kultur

Funcom siktet av Økokrim

Dataspillselskapet Funcom er siktet av Økokrim for blant annet markedsmanipulasjon.

– Jeg kan bekrefte at Funcom er siktet for brudd på verdipapirloven – markedsmanipulasjon og for manglende føring av innsidelister, sier førstestatsadvokat i Økokrim, Hans Christian Koss, til NTB.

Ifølge en børsmelding fra selskapet dreier siktelsen seg om informasjon Funcom har gitt til markedet om spillet «The Secret World» fra august 2011 og fram til lanseringen av spillet i juli 2012, samt to måneder etter lanseringen.

Innsidelister. Økokrim gjennomførte onsdag morgen en razzia i Funcoms lokaler, og tok beslag i store mengder utstyr. Alle selskapets ansatte ble sendt hjem.

– Vi er nå i en dialog med selskapet for så raskt som mulig å avkrefte eller bekrefte disse mistankene, og selskapet samarbeider med oss i dette arbeidet, sier Koss videre.

Han vil verken kommentere om personer er siktet eller bakgrunnen for at det ble iverksatt etterforskning av selskapet.

Kursen sank. Handelen i Funcom-aksjen på Oslo Børs ble stanset onsdag formiddag i påvente av informasjon fra selskapet, men handelen var i gang igjen klokken 12.17. Kursen sank da med nærmere 10 prosent.

Allerede sommeren 2012 satte Oslo Børs i gang undersøkelser av de store kursbevegelsene i Funcom, både i forkant og etterkant av lanseringen av «The Secret World» 3. juli 2012, skriver E24.

Solgte aksjer. Fra en toppnotering på 24 kroner i april 2012 falt kursen til under 2,50 kroner i slutten av august samme år, da det ble klart at storsatsingen «The Secret World» mislyktes.

Selskapet måtte etter dette si opp over halvparten av de ansatte.

Samtidig med kraftige kursfallet solgte personer i Funcom-ledelsen, blant andre sjefen Tor Arne Aas, store aksjeposter.

Aas solgte i den perioden aksjer for minst ti millioner kroner, skriver E24.

Også Finanstilsynet gransket Funcom i 2012. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur