Kultur

Vaffelhjarte kåret til årets beste familieprogram

Vaffelhjarte formidler varme, trygghet, hverdagsglede og verdien av vennskap, mener Barnevakten.

Vi trenger slike fortellinger som både berører og begeistrer oss på tvers av alder, mener Barnevakten som har kåret NRKs TV-serie Vaffelhjarte til årets beste familieprogram 2011..

Sunnmøre. Familieserien baserer seg på boka Vaffelhjarte av Maria Parr, og handlingen utspiller seg i den lille bygda Knert-Mathilde på Sunnmøre. Trille og Lena er de eneste to barna på samme alder som bor på den lille plassen. Trille vil veldig gjerne være bestevennen til Lena, men Lena mener det holder å være gode naboer.

Trygghet. Barnevaktens begrunnelse for pristildelingen: «Serien Vaffelhjarte formidler varme, trygghet og hverdagsglede på en nær og ekte måte. Rollene i serien representerer et stort spenn i alder, og relasjoner bygges på tvers av generasjoner. Både barn, voksne og besteforeldre har kunnet hygge seg med Vaffelhjarte i høst.

Relasjonsskildringene er fine med oppfinnsomme og reflekterende barn, og voksne som har tid til å være tilstede. Som seere blir vi også gitt god tid til å sanse og betrakte uten at det har gått ut over spenningsmomentene i serien.»

Identitet. – Det er fantastisk hyggelig for oss å få denne prisen. Det er en bekreftelse på at vi har fortalt en viktig historie, og at vi lykkes med å nå ut til både barn og foreldre. Vi er opptatt av at historiene våre er ekte, relevante og identitetsskapende. Vi ønsker å lage produksjoner som appellerer til både barn og voksne, og opplever at prisen for «Årets beste familieprogram» bekrefter dette, responderer en takknemlig redaksjonssjef i NRK Super, Ingrid Hafstad.

Vaffeljern. Daglig leder Øystein Samnøen i Barnevakten foretok prisoverrekkelsen, som for anledningen innebar både innrammet diplom OG vaffeljern. Han er personlig begeistret både for vafler og TV-serien «Vaffelhjarte».

NRK Super. – Det er en krevende kunst å lage tv-underholdning som klarer å engasjere mange ulike aldersgrupper. Jeg mener at NRK Super har lykkes meget godt med det i sin formidling av «Vaffelhjarte», sier Samnøen, som mener at produksjonen viser hvor viktig NRK Super er i det norske film- og fjernsynslandskapet.

Les mer om mer disse temaene:

Marianne Lystrup

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur