Kultur

Fire skoler i Gullsekk-finalen

16 skoler har konkurrert om årets Gullsekk på 100.000 kroner. Nå er de fire finalistene klare.

Skolene som er finaleklare, ligger i Stavanger, Karmøy, Kongsberg og Åndalsnes. Alle produksjonene som er i finalen, er scenekunstproduksjoner.

Juryen ledet av Maj Britt Andersen, har nominert de fire skolene og de fire kulturproduksjonene som er finalister til Gullsekken, Den kulturelle skolesekkens egen pris . Beste skole og beste produksjon får pris. Vinnerne i hver klasse får 100.000 kroner. Gullsekken blir delt ut på Hamar 17. mars.

Juryen har vurdert 16 skoler og 25 produksjoner til årets pris.

Det er et vanskelig valg å plukke ut fire finalister i hver klasse. Mange skoler har forstått hvor viktig det er å jobbe langsiktig med kultur, både ved å ta godt i mot besøk av kunstnere utenfra og ved å integrere disse besøkene i skolehverdagen, sier Maj Britt Andersen.

De fire nominerte skolene:

Gosen skole i Stavanger, Kolnes skole på Karmøy, Kongsberg kommunes 12 grunnskoler, og Åndalsnes ungdomsskole.

De fire nominerte produksjonene:

De fire produksjonene: Hun derre Jenny er produsert av Brageteateret. Kulde er produsert av Trøndelag Teater, Simons historie er en samproduksjon fra Hordaland Teater, Sogn og Fjordane Teater og Den Nationale Scene mens Voff! Art! er produsert av Sagliocco Ensemble.

Produksjonene er vurdert ut fra kunstnerisk og/eller kulturfaglig idé og innhold, teknisk og praktisk gjennomføring og tilrettelegging for elevene. I tillegg har juryen lagt vekt på om innholdet er utfordrende for målgruppen.

Det var et meget høyt kunstnerisk nivå på produksjonene, og alle fire finalistene kunne like gjerne vinne, sier Maj Britt Andersen.

Les mer om mer disse temaene:

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen er kulturjournalist i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur