Kultur

Dyre billetter

Fremskrittspartiets kulturpolitikk er satt ettertrykkelig på dagsorden i Trøndelag. Billettpris på 1.629 kroner provoserer.

Kabareten Nabosommer på jakt etter solen tar for seg den svenske visemusikktradisjonen fra Bellman og fram til i dag. Nord-Trøndelag Teater står bak forestillingen. De har regnet på hva billettene ville ha kostet hvis det ikke var for statsstøtten.

Misfornøyd. Dermed har de laget en plakat der det står at vanlig pris er 260 kroner, mens prisen for Frp-sympatisører er 1.629. Påfunnet har vekket sterke reaksjoner i Frp. Også fylkeskultursjefen er misfornøyd.

Legge ned. Bakgrunnen for de ulike billettprisene var et oppslag i Dagbladet for noen måneder siden, der Fremskrittspartiets kutt i kulturstøtten ble skissert. Vi som driver et lite regionteater, ville vært tvunget til å legge ned all drift dersom dette var blitt gjennomført, sier teatersjef Anderz Døving ved Nord-Trøndelag teater til Dagbladet.no.

Politisk. Døving er også mannen bak kabaretens manus og regi. Han sier at utspillet om prisene er politisk motivert, og ikke er et forsøk på å skape PR for forestillingen. Den spesielle «Frp-prisen» har teateret regnet seg fram til ved å kalkulere antall besøkende, trekke fra utgiftene og fjerne statsstøtten.

Les mer om mer disse temaene:

Marianne Lystrup

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur