Maria og Frikirken
KJØNNS- OG SAMLIVSSYN: Denne konflikten skyldes ikke mangel på teologisk kompetanse, men det er mulig den har litt å gjøre med evnen til å se den andre.
UENIGE: – Jarle Mong anbefaler Arredondo å be sine trosfeller om å «granske skriftene» heller enn å ikle seg «alle regnbuens farger», formodentlig i den tro at de da vil lande trygt på et konservativt ståsted. Slik er det ikke, skriver innsender Svein Ove Olsen. På bildet: Jarle Mong og Maria Arredondo
Stein Gudvangen / KPK / Terje Bendiksby / NTB
I en kronikk i lørdagens VL har Jarle Mong mye negativt å si om Maria Arredondos publiserte utmeldelse av Kristiansand frikirke. Spesielt kritisk er han til at Arredondo opplevde det som «sjokkartet» (Mongs ordbruk) at Kristiansand frikirke fremdeles sto på et klassisk konservativt syn i samlivsspørsmål. «. Maria tilhørte nemlig flertallet i menigheten.
Ikke initiert av Frikirken
I forkant av synodemøtet sommeren 24, stemte evangelisk-lutherske frikirker i hele landet over synoderådets innstilling i samlivsspørsmål. Et overveldende flertall på mer enn to tredeler i Kristiansand frikirke stemte imot synoderådets innstilling. Den såkalte felleserklæringen var ikke initiert eller utarbeidet av Frikirken, men synodeledelsen fant det opportunt å henge seg på sammen med mange andre frie, verdikonservative forsamlinger og organisasjoner.