Min tro

Lege og samfunnsdebattant Per Fugelli døde i dag, 13. september. I den anledning har vi hentet fram Christian Nicolai Bjørkes Min tro- intervju med ham fra i fjor. 

Per Fugelli tar på seg brillene, bukserer seg opp med knyttnevene av den myke, svarte sofaen. Ved siden av ham står det en utstoppet havørn med stivt blikk. Bak ham står rader av bøker. På skrått til venstre, ut av hjørnevinduet i boligen på Grønland i Oslo, der han har bodd i 24 år, ligger Skandinavias største moské. Barnehagebarn i rosa refleksvester passerer middelaldrende menn med svikt i knærne.

Men her inne, foran Per Fugelli, samfunnsmedisineren som de siste årene har blitt Norges husprofet med sitt budskap om flokken, livet og døden, ligger tre linjerte ark med spredt, uleselig legeskrift. Han plukker dem opp, øynene blir smale.

– Jesus og Muhammed har vi snakket om, mening har vi snakket om, og Gud og skaperverket. Aurelia har vi snakket om, etterlivet har vi snakket om, nytt liv av daude gror. Til og med Fremskrittspartiet og skattebetalerne har vi snakket om.