De er Røde Kors for grønnsakene
Ingen strøm, drivstoff eller kunstig næring. I sin beredskapshage høster Anders og Barbro Nordrum både grønnsaker og erfaringer om hvordan man dyrker i en krisesituasjon.
Tenk deg at de store, matproduserende landene slutter å selge til Norge. Tenk deg at prisene fyker i været og du sliter med å få tak i nok mat til familien din. Du står der med en spade og en pakke frø. Vil du da være i stand til å dyrke egen mat?
– Det er under en prosent risiko for at huset ditt brenner ned. Likevel har du brannslukningsapparat, branntepper og brannøvelser. Det er mye høyere risiko for at et land går på en smell og opplever matknapphet eller dyrere mat, sier Anders Nordrum.
Han har 30 års erfaring som gartner og lærer i gartnerfag, men har i sommer gjort noe for første gang: Han har drevet en hage helt uten bruk av strøm, jordfreser, innkjøpt jord og kunstig næring. Beredskapshage, kaller han flekken som er fylt av blant annet purre, gulrøtter og kål. Målet er, i ytterste konsekvens, å lære å overleve.
Bestill abonnement her
KJØP