Kirke

Hetsen av Hanvold

Når voksne bruker ufint språk mot Jan Hanvold, gir de et signal til barn og unge om at her er det lov å mobbe.

Mandag kveld ble det kjent at den kanskje ­viktigste samarbeidspartneren for TV Visjon Norge­ kutter samarbeidet. Evangeliesenteret har brukt ­kanalen, både til sine egne sendinger og til lyd- og bilde-produksjon under sitt sommerstevne.

Dette er et tydelig signal. Det blir forsterket av vedtaket i regionsstyret i Normisjons region Øst i april. De har bedt organisasjonen sentralt om å nedsette en kommisjon som skal vurdere koblingen mellom Jesusnett – et av organisasjonens lokale tiltak – og Visjon Norge.

Tidligere har en rekke aktører brutt samarbeidet, blant annet Oase, Livets ord og Filadelfia Kristiansand. Hva dette betyr for kanalen vil vi komme tilbake til, men det kan se ut som om Visjon Norges støttespillere har fått nok.

Vi forstår at det er sterke følelser knyttet til det som sies og gjøres på kanalen. Men det er viktig å forholde seg til menneskene som er involvert som medmennesker. Facebook-gruppen Stans penge­predikantene har hatt svært mye hets av kanalsjef Jan Hanvold i kommentarfeltet sitt. Det er ikke ­akseptabelt. De har forsøkt å rydde opp, men det er ikke lett når så sterke følelser er i sving.

«Hele familien min blir mobbet», fortalte Hanvold i etterkant av NRK Brennpunkts omtale av kanalen for noen få år siden. Er det noe kristne ikke skal bidra til, er det mobbing av andre mennesker. Varsomheten bør være særlig stor når aktører har barn som møter reaksjoner i skole og fritidsaktiviteter. Når voksne går foran med et dårlig eksempel, gir de et tydelig signal til barn og unge om at her er det fritt fram.

Det er fullt mulig å markere uenighet uten å ty til ukvemsord og ufinheter. Vårt Land valgte for noen år siden å stenge kommentarfeltet på debattforumet Verdidebatt, nettopp fordi det var preget av usakligheter og hets. Slike grep er noen ganger nødvendige. For er det noe vi ikke kan akseptere, er det at medmennesker blir utsatt for hjerteløs behandling.

LES OGSÅ:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke