Kirke

NLA-rektor: – Vi burde ikke leid ut. Det ble oppfattet som anerkjennelse av reorientering

Rektor ved NLA høgskolen mister to medarbeidere han gjerne skulle beholdt, og ser at skolen ikke burde leid ut lokaler til seminaret der Mike Davidson skulle fortelle om sin vei fra homofil til heterofil.

Torsdag meldte avisen Bergens Tidende at Henrik Berg, psykolog og førsteamanuensis ved NLA høgskolen, også sier opp sin stilling. I går ble det kjent at Tone Sævi, professor i pedagogikk ved NLA høgskolen har sagt opp.

– Dette er to gode medarbeidere som vi gjerne skulle ha beholdt, skriver rektor Erik Waaler til Vårt Land i en e-post.

– Har du vært i kontakt med dem direkte selv?

– Ja, jeg har vært i kontakt med begge.

– Hvilken rolle spiller disse oppsigelsene for NLA høgskolen?

– Det er alltid utfordrende å miste gode medarbeidere.

• LES MER: Misjonssalen leier ut til samme foredrag i Oslo: – Ingen grunn til å si nei til Til Helhet

Lytter til statsråden

– Hva ser du på som viktig for å bevare tilliten til NLA høgskolen internt og eksternt?

– Statsråd Iselin Nybø ber oss i Bergens Tidende om å vurdere hva det er lurt å leie ut til. Det er et godt råd. I ettertid ser jeg at vi nok ikke burde leiet ut til dette seminaret, fordi det oppfattes som anerkjennelse av reorientering.

Waaler understreker at tillit bygges over tid, og at medarbeiderne ved høgskolen er viktige i så måte.

– NLA høgskolen har mange dyktige medarbeidere som bruker sin karriere til å bygge gode faglige og personlige relasjoner både til studenter og eksterne samarbeidspartnere. Ved å være åpne og reflekterende forskere og lærere løfter de skolen også i utfordrende tider, sier Waaler.

Tydelige tilbakemeldinger

– Hvilke tanker gjør du deg om det som har skjedd de siste dagene?

– Det har vært krevende dager. Jeg er utrolig stolt av den flotte medarbeiderflokken vi har som setter studentenes beste først. Så er jeg glad for å ha medarbeidere som gir tydelige tilbakemeldinger og dermed åpner rommet for gode refleksjoner.

LES MER:

• NLA-professor sa opp: – Det som skjedde tirsdag var dråpen

Sterke reaksjoner etter foredrag om «homoterapi». Nå vil rektor vurdere skolens utleiepraksis

• Sykehusprest om Til Helhet-debatt: – Ikke alle klarer å leve i sølibat

---

Omstridt seminar

  • Organisasjonen Til Helhet og Frimodig kirke arrangerte et seminar på NLA høgskolen tirsdag som har møtt protester og fått mye oppmerksomhet.
  • En av foredragsholderne er irske Mike Davidson, som driver organisasjonen Core Issues Trust UK. Tittelen på foredraget hans er «Endring versus sølibat: Det er spørsmålet. Hvordan hjelpe dem som ønsker å forlate homofil praksis og følelser?»
  • Davidson kaller seg «tidligere homofil» og påpeker at han ikke driver konverteringsterapi, men «psykoterapeutisk støtte, terapisamtaler og rådgivning for uønsket tiltrekning til samme kjønn».

---

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Kirke