Kirke

Sier opp i protest

Etter tirsdagens kontroversielle arrangement vil professor Tone Sævi ikke lenger arbeide på NLA Høgskolen.

– Det er et arrangement som blir satt i gang av ikke-faglige grunner, uten kontakt med faglig tenking. Det slår beina under arbeidet vi driver med, sier Tone Sævi.

Hun har sagt opp sin stilling som professor i pedagogikk ved NLA Høgskolen, etter at Til helhet og Frimodig kirke tirsdag fikk arrangere seminar på skolen. Blant annet holdt den irske foredragsholderen Mike Davidson her et foredrag, hvor han fortalte om hvordan han selv gikk fra å være homofil til heterofil.

Sævi reagerer på at hennes arbeidsgiver NLA Høgskolen åpnet lokalene sine for dette arrangementet.

– Dette handler om ideologi som kjøres fram uten motstand og faglig kritikk, på siden av fagene, sier Sævi.

Verdidokument

Sævi opplever at skolens utleiepraksis ikke stemmer overens med NLAs verdidokument og tilsettelsesreglement. I verdidokumentet står det blant annet at «kvalitetskravene er de samme som ved andre tilsvarende institusjoner i vårt samfunn, og det forventes et aktivt engasjement for å nå disse».

– Det som skjedde tirsdag var dråpen. Det er et eksempel på hva som foregår. En gjør ting som ikke har faglig relevans, men som har klar ideologisk retning.

Sævi reagerer også på det hun mener er stor uklarhet om planleggingen av arrangementet.

– Nå tar ledelse avstand fra det, mens arrangørene sier at de ble invitert. Hvorfor kan ikke de som eventuelt har invitert dem, ta ansvar?

Forstår reaksjonene

Rektor ved NLA Høgskolen Erik Waaler skriver i et innlegg på NLA høgskolens hjemmeside at NLA ikke har ansvar for selve arrangementet eller innholdet i dette, men at saken likevel viser at skolen bør se på sine retningslinjer for utleie.

– Høgskolen har praksis for å leie ut lokaler til flere ulike eksterne arrangement og organisasjoner, og stiller da bare lokalene til rådighet. NLA har med andre ord ikke ansvar for selve arrangementet eller innholdet i dette. Denne saken har vist oss at det kan være behov for å vurdere fremtidig utleiepraksis.

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke