Kirke

Skuffet over kronglete valglokaler

Tilgjengeligheten i flere valglokaler er for dårlig, mener Anna-Maja Andersen, styremedlem i Åpen folkekirke og forkjemper for funksjonshemmedes rettigheter.

Bilde 1 av 2

– Dette lokalet og andre valglokaler bør tenke på tilgjengeligheten til neste valg, som også er stortingsvalg. Det er sånt jeg jobber videre med, sier Anna-Maja Andersen.

Årets kirkevalg lokket også kjente fjes fra Kristen-Norge til valglokalene på Tøyen. Andersen, kjent for sin kamp for funksjonshemmedes rettigheter, avga sin stemme bare noen minutter etter NRK-veteran Tomm Kristiansen forlot lokalet.

LES MER: Vårt Land mener: Kirkevalget er et svært viktig valg for alle som tilhører Den norske kirke

Bedre tilgjengelighet

Andersen sitter i styret til Åpen folkekirke (ÅF) og er godt fornøyd med årets valgkamp. Tilgjengeligheten til valglokalene imponerer henne derimot ikke like mye.

– Jeg må bli loset inn i heisen av en valgrepresentant. Det var jeg ikke klar over på forhånd, og det synes jeg er kronglete, sier hun.

Andersen påpeker at dersom hun hadde hatt en større rullestol ville hun hatt problemer med å ta seg frem i de trange gangene i kjelleren i Tøyen skole.

Bedre tilgjengelighet

Kristiansen, som mange kjenner fra NRK, er også medlem av ÅF. Han mener at årets valgkamp har vært vanskelig for lista.

– ÅF er blitt dratt etter hårene av andre og har ikke kommet seg på offensiven. Man har måttet svare for en valgordning eller debatt som folk ikke skjønner, sier han.

Kristiansen sier at valgkampen har vært veldig negativ for ÅF, ettersom listen hele tiden har vært på defensiven. Han mener også at debatten om likekjønnet ekteskap har overskygget en rekke andre spørsmål.

– Det synes jeg er veldig beklagelig. Det står om hvorvidt man skal ha en inkluderende og tilgivende kirke. Det finnes folk på alle listene som støtter dette – bortsett fra Bønnelista. Jeg stemmer på dem som har et program. Derfor håper jeg at ÅF vinner valget, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke