– Det begynte jo som en vellykket spøk, så ble den ganske mislykket. Men nå kan man vel si den ble litt vellykket igjen på grunn av publisiteten, sier Stian Kilde Aarebrot.

Han er leder av praksisnettverket til den kristne organisasjonen Areopagos. Tidligere i vår, nærmere bestemt 1. april, tenkte Aarebrot han skulle prøve seg på en aprilspøk på nettverkets Facebook-side. Med seg på spøken fikk han Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske trossamfunn.

Får ikke endret tilbake

Spøken gikk ut på at nettverket skulle ha konvertert til jødedommen og nå kalte seg «Før Kristus» i stedet for Etter Kristus (se video lenger nede i saken). Spøken slo an, men Aarebrot hadde ikke tenkt over hva slags konsekvenser det ville ha for nettverkets Facebook-profil på lengre sikt.

Nå får han nemlig ikke byttet navnet tilbake enda han har kontaktet Facebook for navneskiftet opptil flere ganger. Ifølge research Aarebrot har gjort kan et slikt skifte ta alt fra 7 til 60 dager, men nå har de altså gått mer enn 65 dager.

– Jeg har prøvd å endre navn omtrent hver fjerde dag de siste to månedene nå. Jeg er jo litt perfeksjonist av meg, så det har gjort litt vondt å se på at siden heter noe annet enn den egentlig skal hete, sier Aarebrot.

Likevel tror han ikke tapene har vært så veldig store for nettverket ennå, så han mener fortsatt spøken var verdt det hele.

Ikke et tegn fra Gud

Nettverklederen sier han er vant til å snakke om frustrasjonen rundt at Gud ikke svarer på bønn, men han synes det er ekstra provoserende at Facebook nå virker å oppføre seg som Gud.

Du tar det ikke som et tegn fra Gud om at det var riktig av deg å konvertere, da?

– Ja, man kan jo lure litt på det. Men jeg må si at jeg tror ikke noe mer på stygge konspirasjonsteorier om at jødene styrer mediene etter dette, sier Aarebrot og ler.

Kan se ut til å løse seg

Nå ser det også ut som det kan være lys i enden av tunnelen også. En bekjent av Aarebrot tok nemlig kontakt etter at han ba om hjelp på Facebook. Hun jobber med sosiale medier til daglig.

– Hun ville hjelpe meg og hadde stor tro på at dette ville løse seg i løpet av en uke eller to. Samtidig er jeg blitt såpass gammel at jeg ikke tar noen seiere på forskudd, men vi får håpe hun har rett, sier Aarebrot.

 


LES MER:

Bli med bak kulissene til KrFs dramatiske jakt på bioseieren

Berit Aalborg: Kjell Ingolf Ropstads valg av Ida Lindtveit Røse som ministervikar, er både framsynt og modig

• Olav Fykse Tveit: – Vi får ikke puste