Religion

Jostein Ådna inne med fem promilles margin

KIRKEVALGET: Frimodig kirke i Borg bispedømme gjør det bedre i det fysiske valget, enn hva de gjorde i det digitale forhåndsvalget. Det er akkurat godt nok til å sikre Jostein Ådna en plass i bispedømmerådet.

Valgresultatet fra Borg bispedømme er offentliggjort.

Det var på forhånd duka for et valgdrama om hvem som ville få den siste plassen i bispedømmerådet. Etter det digitale forhåndsvalget ble offentliggjort på onsdag kunne det se ut som om Frimodig kirke ikke ville få plass i bispedømmerådet – med veldig knapp margin.

Dersom stemmefordelinga hadde holdt seg likt som resultatet etter det digitale forhåndsvalget, ville Frimodig kirkes førstekandidat, Jostein Ådna, vært 30 stemmer unna å komme inn. Plassen ville i så fall ha tilfalt Nominasjonskomiteens liste.

Nå er det imidlertid klart at Frimodig kirke styrket seg på valgdagen, hvor valget ble avholdt fysisk. Ådna berga dermed plassen med en margin på 123 stemmer – snaut fem promille av de avgitte stemmene.

Åpen folkekirke blir største liste, men mister likevel én plass sammenligna med valget i 2019.

Flere nykommere:

Det nye bispedømmerådet består av tre kvinner og fire menn:

  • 1. mandat: Karin-Elin Berg, Åpen folkekirke
  • 2. mandat: Marianne Friise Antonsen, Nominasjonskomiteens liste
  • 3. mandat: Ole Jacob Flæten, Åpen folkekirke
  • 4. mandat: Halvard Sand, Bønnelista
  • 5. mandat: Erling Birkedal, Nominasjonskomiteens liste
  • 6. mandat: Cornelia Bernadotte-Nordenstam, Åpen folkekirke
  • 7. mandat: Jostein Ådna, Frimodig kirke

Berg, Flæten og Birkedal sitter i det nåværende bispedømmerådet, mens det resterende flertallet er nye medlemmer.

Ett medlem, Cornelia Bernadotte-Nordenstam, er under 30 år. Hun var i utgangspunktet oppført som listas niendekandidat, men på grunn av tilleggsstemmer og slengere har hun klatra opp til tredjeplass på Åpen folkekirkes lister – og sikrer seg dermed en fast plass i rådet.Les mer om mer disse temaene:

Jor Hjulstad Tvedt

Jor Hjulstad Tvedt

Jor Hjulstad Tvedt er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion