Religion

Se presentasjonen av kandidatene til å bli ny biskop i Borg

DEN NORSKE KIRKE: På søndag er det klart for avskjedsgudstjeneste for biskop Atle Sommerfeldt, men hvem skal ta over som biskop i Borg? Torsdag ble kandidatene presentert i Fredrikstad.

Atle Sommerfeldt gir seg som biskop i Borg bispedømme. Det begynte med 68 foreslåtte navn, som bispedømmerådet nå har kokt ned til fem aktuelle kandidater.

  • Kari Mangrud Alvsvåg, domprost i Fredrikstad, tidligere prost i Søndre Borgesyssel prosti, lektor i videregående skole og sjømannsprest i Dubai.
  • Ole Martin Grevstad, personal- og lederutviklingssjef i Kongsberg Maritime på Sunnmøre, utdannet teolog og sitter i Kirkemøtet fra Møre bispedømmeråd.
  • Kåre Rune Hauge, prost i Østre Borgesyssel prosti, tidligere sogneprest i Oslo og generalsekretær i Laget.
  • Harald Hegstad, professor i systematisk teologi ved MF vitenskapelig høyskole, tidligere leder av Oslo bispedømmeråd og nestleder i Kirkerådet.
  • Kristine Sandmæl, prost i Lofoten prosti, leder av Mellomkirkelig råd og leder i LHBT-utvalget i Den norske kirke.

Tidligere har Vårt Land snakket med alle kandidatene, blant annet om hva de tenker er Den norske kirkes største utfordringer framover.

Torsdag kveld møttes kandidatene i Østre Fredrikstad kirke, til intervju og samtale. Opplegget ble ledet av Magne Vik Bjarkøy, og arrangementet ble sendt av Den norske kirke. Vårt Land gjengir videoen med tillatelse.

Kirkerådet tilsetter ny biskop i sitt møte 10.-11. februar.

Les mer om mer disse temaene:

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion