Religion

Pastor sa nei til koronavaksinen – nå har han ombestemt seg

TVERT OM: Baptistpastor Bjørn Kristiansen møtte massiv motstand da han i et innlegg skrev at han ikke ville vaksinere seg mot covid-19. Nå har han snudd, og vil ta vaksinen likevel.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Under tittelen «Derfor sier jeg nei takk til vaksinen» fortalte baptistpastor Bjørn Kristiansen i et innlegg hos avisa Dagen at han ikke ønsket å vaksinere seg mot korona.

Som Vårt Land skrev i går, møtte han stor motstand – og angret på innlegget.

Nå har pastoren snudd totalt. Han vil ta koronavaksinen likevel, forteller han til Dagen:

– Jeg har ringt min arbeidsgiver og sagt at jeg vil ta koronavaksinen når det er min tur i køen. Jeg er ikke en vaksinemotstander og jeg vil følge det opp med handling, sier han til avisa.

Bjørn Kristiansen sier han vil bøte på skaden innlegget hans kan ha skapt.

– Hvis det jeg har skrevet gjør at noen velger å ikke ta vaksinen så de blir syke, det er en ugrei tanke å gå rundt med. Derfor vil jeg ta ansvar og velger å gjøre som jeg gjør, sier Kristiansen til Dagen.

– Klønete formulert

I går beklaget Kristiansen i Vårt Land. Han satt med en dårlig følelse ved at noen kanskje avsto fra å ta vaksinen på grunn av innlegget.

– Å sitte med det ansvaret føles ikke godt. Vi har et godt og trygt helsevesen i Norge som det ikke er noen grunn til å mistro, sa Kristiansen.

Han forklarte at han prøvde å få fram «valgfriheten», at både å si ja og nei til vaksinen er opp til hver enkelt, og at man vet at det finnes risikoer ved nye vaksiner. Pastoren holdt likevel fast på at han mener troen kan beskytte ham.

– Mitt tankesett er at Guds ord er sant. Jeg tror Gud bevarer meg for sykdom. Det har vi mange løfter om i bibelen. Det er kanskje naivt av meg å tro på den.

Til Dagen utdyper Kristiansen i dag:

– Jeg formulerte meg klønete. Innlegget var skrevet med tanke på frykt, men det ble veldig feil og så ut som jeg mente at det var dumt å ta vaksiner for Gud helbreder oss likevel. Det var overhode ikke det jeg mente, sier han til avisa.

I dag skrev Dagen på lederplass at «Ingen bør avstå fra å ta vaksinen fordi de tror Gud beskytter dem fra å bli smittet».

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion