Religion

Kirkepresident i Madagaskar døde av koronavirus

Den norske kirke og Det norske missjonsselskap: – Vi sender våre bønner

Pastor David Rakotonirina, kirkepresidenten i Den lutherske kirken på Madagaskar, døde lørdag kveld. Det meddeler kirkeledelsen i den lutherske kirken, kjent som FLM (Fiangonana Loterana Malagasy).

Pastoren ble syk etter å ha vært med i lokalt kirkemøte i Moronava. Etter å ha blitt syk, ble han testet for koronavirus og innlagt på et privat sykehus i Antananarivo.

Det blir bekreftet av Den norske kirke og Det norske misjonsselskap at Rakotonirna døde etter å ha fått påvist koronasmitte.

Sorg deles fra Norge

I en pressemelding på sine hjemmesider utrykker Det norske misjonsselskap sorg og kondolanse med familien til Raktonirna og familien og kirken han etterlater seg. Gjennom flere år har Den lutherske kirken på Madagaskar vært Misjonsselskapets samarbeidskirke.

I pressemeldingen, som er skrevet av generalsekretæren Helge S. Gaard, oppfordret de på søndag til forbønn for både den avdødes familie og for kirkeledelsen.

Pastoren ble begravd søndag 12. juli, og flere lutherske kirker i landet ringte med kirkeklokkene for pastoren. På grunn av strenge koronarestriksjoner i Madagaskar var oppmøte til selve begravelsen begrenset til femti personer.

Den norske kirke har delt NMS sin pressemelding på Twitter med følgende melding:

«Våre tanker og bønner går til de nærmeste og hele FLM som har mistet sin leder».

Meldingen har blitt retvitret av blant annet Berit Hagen Agøy, generalsekretær i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke.

LES MER:

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion