Religion

Fra vondt til enda verre

I stedet for å kvitte seg med et problem, har Islamsk Råd skaffet seg et nytt.

Tros- og Livssyns-Norge er samstemt: Samarbeidet med Islamsk Råd Norge har vært meget krevende de siste årene. Ingen vil kritisere generalsekretær Methab Afsar åpent, men budskapet er mer enn tydelig når journalisten har lagt ned pennen: Den mannen er det vanskelig å ha dialog med.

Det er frustrerende å være journalist når ingen våger å si det vi vet at alle mener. La meg derfor være tydelig og legge til: Å forholde seg til Afsar som intervjuobjekt har vært en stor prøvelse for flere av våre reportere.

Omskjæring

Styret i Islamsk Råd fikk til slutt nok av Afsars stil og ga ham sparken. Rådsmøtet sist helg (generalforsamlingen) satte imidlertid avgjørelsen til side, hvorpå styret trakk seg. Hva slags hittil ukjent organisasjonsform som gir generalforsamlingen mulighet til å overprøve styret i en personalsak, er et annet spørsmål, men fasiten er i hvert fall at Afsar fortsatt er daglig leder i Islamsk Råd Norge.

Det er ille nok for alle som er opptatt av en velfungerende religionsdialog der muslimske representanter spiller en konstruktiv rolle, men fram til nå har rådet i det minste hatt et styre som har kunnet bøte litt på skaden. Nå viser det seg imidlertid at det er Kebba Secka – mannen som ble kjent for sine uttalelser om omskjæring av jenter foran TV 2s skjulte kamera i år 2000 – som skal lede det midlertidige styret i Islamsk Råd.

LES OGSÅ: – Ble tilbudt penger for å bli muslim

Krise for Islamsk Råd

Islam trenger et sympatisk ansikt utad i Norge. Nå har paraplyorganisasjonen for muslimske forsamlinger og organisasjoner ordnet seg med en lederduo der den ene er kjent for å være vanskelig, mens den andre er kjent for forsvare rituell mishandling av jenter. Det gjør kommunikasjonskrisen total.

Også i dialogarbeidet med andre tros- og livssynssamfunn kan det komme til å gå trått. Dialogfolk er velvillige mennesker som strekker seg langt for å forstå annerledes tenkende, men de er ikke immune mot dårlig kjemi og ignoranse.

Det beste muslimer i Norge kan håpe på nå, er at det dukker opp nye og mer uavhengige, islamske stemmer i mediebildet, i stedet for at vi må høre på representanter for et råd som tydeligvis ikke skjønner sitt eget beste.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion