1707 treff for "olav-egil-aune"

Pianisten Nicolai Lugansky spiller tyngde og alvor inn i César Francks ­pianomusikk. Selv det som ellers kan låte som salongmusikk.

Bruker vi ordet «talent» riktig? Talentet for lydhørhet, står for meg som noe av det edleste i sjangeren. Men der duger ikke konkurranser.

Så er vi der igjen, årstiden hvor alle skal være lykkelige – i hvert fall ifølge selvhjelpsbøkenes sikkert velmente, men totalt forkastelige råd.

Jeg husker nøyaktig dagen da jeg møtte Thomas Merton – jeg var i et av livets minste «rom», murveggene rundt var malt i lys burgunder, utenfor bølget det et landskap.

Trives vi her i Norge? Stort sett, viser en ny SSBs undersøkelse. Men unge som er mye på skjerm skiller seg ut – negativt.

En ting er Trond Giske som ikke ser tegningen. Men hva med de stadige fortellingene om «maktmennesker» i det såkalt kristne Norge, som ikke har ører å høre med?

Forandrer vi oss ­etter dette? – er det mange som spør akkurat nå, blir vi klokere når ­smitten er over? Jeg er lei meg for å si det, men jeg tror ikke det. Vi glemmer. Igjen.

Annonse
Annonse

Mer fra: