Verden

Mormonere drept i massakre i Mexico

Seks barn og tre kvinner er funnet skutt og drept i et amerikansk mormonersamfunn nord i Mexico, ifølge myndighetene i landet.

To av barna som ble drept var under ett år gamle, sier familiemedlemmer til The New York Times.

Seks andre barn er såret og minst ett barn er savnet etter at væpnede medlemmer av et narkotikakartell angrep flere biler ved La Mora i delstaten Sonora, opplyser Mexicos sikkerhetsminister Alfonso Durazo.

Alle ofrene hadde amerikansk statsborgerskap.

Skal ha trodd bilkolonne var rivaliserende narkokartell

Flere områder i Mexico er herjet at narkotikakarteller og en bølge av drap. Angrepet mot mormonersamfunnet blir likevel omtalt som et nytt bunnpunkt, ifølge The New York Times.

Angrepet skjedde midt på dagen og angriperne skal ha trodd at bilkolonnen tilhørte et rivaliserende narkotikakartell, fordi de kom kjørende i flere store firehjulstrekkere, ifølge Mexicos sikkerhetsminister.

La Mora-bosetningen ligger nær grensa til USA og ble grunnlagt for flere tiår siden. Det er en avlegger av den mormonske Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige og mange av medlemmene har dobbelt statsborgerskap.

Området er beryktet for voldskriminalitet utført av narkokartell og andre kriminelle.

Seks barn greide å flykte

Ifølge aktivisten Julian Lebarón, som mistet kusinen sin og de fire barna hennes i angrepet, greide seks barn å flykte fra angrepet. Fem av dem fant veien hjem, mens det sjette, en liten jente, er savnet etter å ha løpt inn i skogen for å gjemme seg.

– Når du vet at det er spedbarn festet i et bilsete som brenner på grunn av en eller annen forskrudd ondskap i verden, så er det bare vanskelig å håndtere, sier LeBarón til The New York Times.

Ifølge andre meldinger er minst elleve barn savnet etter angrepet, og store sikkerhetsstyrker leter nå både etter dem og etter angriperne.

Trump varsler krig mot narkokarteller

Den grufulle drapssaken gjør at USAs president Donald Trump går hardt ut på Twitter. Han tilbyr Mexico hjelp til å fjerne narkotikakartell.

– USA står klar, villig og i stand til å involvere seg, og gjøre jobben raskt og effektivt. Mexicos president har dette til en stor sak, men kartellene har blitt så store og mektige at du noen ganger trenger en hær for å bekjempe en hær, skriver Trump.

I en senere melding skriver han at det er på tide at Mexico og USA sammen går til krig mot narkokartellene.

– Vi venter bare på en telefon fra deres nye, store president, skriver USAs president.

LES MER:

Jan Egeland ber Norge øke bistandsinnsatsen i Mellom-Amerika: – Dyp krise i USAs nabolag

Evangelikale Franklin har full tillit til Donald Trump, men hjelper likevel migranter

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden