Politikk

KrF-utvalg vil overføre sykedager til besteforeldre

KrFs Ida Lindtveit Røse, som leder partiets oppvekstutvalg, foreslår at det skal være mulig for foreldre overføre sykedagene sine til barnas besteforeldre

Barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse (Krf) i Tøyenparken. Tøyen Sportsklubb.

Dette er ett av flere forslag KrFs oppvekstutvalg kommer til å spille inn til partiets programkomité som skal legge fram sitt førsteutkast til nytt partiprogram i november, skriver Dagen.

Besteforeldre kan sitte barnevakt

Utvalgsleder Ida Lindtveit Røse sier at partiet vil foreslå å la foreldre overføre sykedager til besteforeldre, slik at de kan være hjemme med syke barnebarn.

– Jeg tror alle foreldre kjenner seg godt igjen i at ikke alle dager er like optimale å være plutselig hjemme fra jobb, og da kan det være en god løsning at en besteforelder er hjemme i stedet, sier hun.

– Familiene opplever et høyt press i både arbeidslivet og på hjemmebane, og det å sikre valgfrihet for familiene er derfor helt avgjørende. Dette er et forslag som vil gi småbarnsfamiliene mindre stress i hverdagen, poengterer Røse overfor Dagen.

LES OGSÅ: KrF-toppen vil fjerne fedrekvoten

Foreslått av Ap tidligere

I 2016 foreslo Arbeiderpartiets familieutvalg et lignende forslag om å la foreldre overføre sykedager til en pårørende.

Det ble senere vedtatt i Aps partiprogram for inneværende periode, og er foreslått videreført i partiets programutkast for neste periode.

LES MER:

Presten Ingrid forelska seg i ein drapsmann. No er dei gift

Snåsamannen: «Ble kalt fattiggutt og gjort narr av fordi jeg var kristen»

Vil rekruttere fosterhjem fra trossamfunn

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk