Politikk

Støtter Trump, men hjelper migranter

Franklin Graham har støttet Trumps harde linje mot migrantene som presser på USAs grenser. Samtidig hjelper han dem gjennom organisasjonen sin Samaritan Purse.

Mange kirker på begge sider av grensen mellom USA og Mexico arbeider for å hjelpe migranter som gjerne vil inn i USA. Nå har Franklin Graham, leder av den store hjelpeorganisasjonen Samaritan's Purse og Billy Graham Evangelistic Association, besluttet å gi bistå kirkenes hjelpearbeid, ifølge den amerikanske, kristne TV-kanalen The Cristian Broadcasting Network (CBN).

Sammen med 18 samarbeidspartnere, vil Samaritan's Purse nå gi støtte til over 200 kirker på begge sider av grensen.

– Kirker i området har bedt oss om å hjelpe dem, og det er det vi gjør, sier Franklin Graham til CBN.

LES MER: Svarte og hvite evangelikale splittes av Trump

'Trøtt og frustrert'

Tepper, mat og toalettsaker er blant tingene som trengs, sier Graham. Han påpeker at mange av innvandrerne har vært på vei til USA i opptil seks måneder.

- De er trøtte. De er skitne. De er frustrert, og de kommer inn i landet vårt.

Franklin Graham er en av de mest tydelige tilhengerne blant amerikanere i sin støtte til president Trump, som kritiseres for en hensynsløs flyktningpolitikk.

Graham legger skylda for grensekrisen på politikere.

- Kongressen har skapt kaos av dette. Ikke bare denne presidenten, men også tidligere presidenter, har ikke klart å ta tak i spørsmål som berører grensen. I det minste har vi nå en president som prøver å løse problemene, sier Graham til NBC.

Han har likevel omtalt praksisen med å skille foreldre og barn som «skammelig».

LES MER: Ville lovprise Gud ved å drepe jøder

Evangelikal motstand

Samtidig er det stor uvilje blant hvite, evangelikale kristne i USA, som sterkt støtter presidenten, til å hjelpe flyktninger. En stor undersøkelse fra Pew Research viste nylig at bare 25 prosent av de hvite, evangeliske kristne tror at USA har et ansvar for å motta flyktninger. Det er uten tvil den mest flyktningnegative av alle religiøse grupper.

Blant personer som ikke har noen religiøs tilhørighet, mener 65 prosent at USA skal motta flyktninger.

Delt nasjon

Blant befolkningen generelt sier 51 prosent at USA har ansvar for å slippe inn flyktninger. Liberale demokrater er mest flyktningsvennlige, mens konservative republikanere er de sterkeste motstanderne. Blant dem vil bare 19 prosent motta flyktninger.

LES OGSÅ: Bannon: «Trump er den minst ­religiøse presidenten noensinne»

---

Migrantkrisa

  • Mange tusen mennesker legger på vandring fra Mellom-Amerika til USA i håp om å få arbeid og et bedre liv der.
  • President Donald Trump har innført strengere kontroll ved USAs grense mot Mexico.

---

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk