Nyheter

Joe Biden får fortsatt ta imot nattverd

NATTVERD: Med klart flertall går USAs katolske biskoper bort fra forslaget om å nekte nattverd for president Joe Biden og andre politikere som er for selvbestemt abort.

USAs president Joe Biden møtte pave Frans i oktober. Biden er sterkt troende katolikk. Foto: Vatican Media via AP/NTB

Samtidig åpner uttalelsen i stor grad for at enkeltbiskoper kan nekte politikere som støtter kvinners rett til abort å ta imot nattverd. Kirken selv tar imidlertid ikke standpunkt, tross at Biden har flere høylytte kritikere blant biskopene.

Flere biskoper har uttalt at de ikke vil la Biden motta nattverd i sine bispedømmer. Kardinal Wilton Gregory, som er erkebiskop i Washington D.C., har derimot gjort det klart at presidenten er velkommen til å ta imot sakramentet i hans kirker.

Dokumentet er den første større uttalelsen fra kirken om nattverden på 15 år. Arbeidet begynte etter at Biden ble tatt i ed som president, ettersom det oppsto «forvirring» i katolske kretser over at han er en sterkt troende katolikk samtidig som han er for selvbestemt abort.

Biden har uttalt at han fikk beskjed av pave Frans om fortsatt å ta imot nattverd da de møttes i oktober. Dette har ikke Vatikanet bekreftet.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter