Nyheter

KrF reagerer kraftig på at SV vil fjerne kontantstøtten

SV foreslår å avvikle kontantstøtten fra 1. juli. – Oser av mistillit, sier Kjell Ingolf Ropstad i KrF.

Det er i sitt alternative budsjett SV foreslår å avvikle kontantstøtten fra 1. juli. Det gir en innsparing på 684 millioner kroner.

KrF reagerer kraftig på forslaget.

– At SV vil avvikle hele kontantstøtten og dermed fullstendig fjerne den valgfriheten familiene har i småbarnsfasen, er ingen overraskelse, men det er en arrogant holdning overfor barnefamiliene som det oser mistillit av, sier tidligere KrF-leder og partiets finanspolitiske talsperson, Kjell Ingolf Ropstad.

I en pressemelding peker han på at KrF setter sin lit til at Senterpartiet «setter foten ned» og ikke etterkommer kravet til SV.

– Familier er ulike, mange ønsker å ha litt ekstra tid sammen i denne fasen. Hver gang Senterpartiet er i posisjon reduseres kontantstøtta. Nå får vi håpe Senterpartiet klarer å sette foten ned i forhandlingene og redde det som er igjen av kontantstøtten, men jeg frykter for venstresidens iver etter å overstyre familiene, sier Ropstad i meldingen.

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter