Nyheter

Hvordan snakke med hverandre når motsetningene synes uoverkommelige?Se samtalen live på Vårt Land

SAMLES: Norske kirkeakademier inviterer fire mennesker som engasjerer seg i dialog og kulturmøter til samtale i dag. Se samtalen direkte her.

I forbindelse med Tusenårsfesten på Hundorp inviterer Norske kirkeakademier til en samtale om temaet: Hvordan snakker vi med hverandre når motsetningene synes uoverkommelige?

Deltakerne engasjerer seg på ulikt vis i dialog og kulturmøter: Jørgen Watne Frydnes, Mehda Zolfaqari, og Kristin Gunleiksrud Raaum. Ivar Flaten leder samtalen. Han driver Kirkelig dialogsenter i Drammen. Flaten fikk Brobyggerprisen i 2020.

Samtalen streames live på her klokka 13.51–14.51.

Disse skal snakke sammen

Jørgen Watne Frydnes er daglig leder for Utøya. De siste ti årene har han brukt på å bygge opp igjen stedet. Det har vært en vanskelig prosess, forteller han. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Jørgen Watne Frydnes er leder for Utøya. Han har nylig skrevet boka «Ingen mann er en øy» der han skildrer prosessen med å gjenåpne Utøya som et sted for læring, samfunnsengasjement og framtidshåp.

Mehda Zolfaqari

Mehda Zolfaqari er kunstner med lang erfaring med dialogarbeid. Blant annet var hun tidligere ansatt i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL). Mehda har bakgrunn fra Iran, har vokst opp i Oslo og jobber daglig med formidling av historier fra iransk og islamsk kultur i møte med et norsk publikum.

Leder i kirkerådet Kristin Gunleiksrud Raaum har besluttet at årets Kirkemøte skal avholdes i november. Foto: Carina Johansen / NTB

Kristin Gunleiksrud Raaum er generalsekretær for Norske Kirkeakademier og leder av Kirkerådet . Hun står daglig i møtet mellom ulike fløyer og interessegrupper i kirken.

Ivar Flaten. Dialogprest og daglig leder av Kirkelig dialogsenter Drammen.

Ivar Flaten er leder for Kirkelig dialogsenter i Drammen, og mottok Brobyggerprisen i 2020.

Joanna Martina Bauer

Joanna Bauer har vært tilknyttet Vårt Land som journalist i nyhetsavdelingen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter