Nyheter

KrF-politiker: – Det er løgn at jeg jublet over Islam Net

ISLAM NET: Torsdag arrangerte Islam Net et dialogmøte. Jon Helgheim (Frp) mener at Espen Andreas Hasle (KrF) hyllet Islam Net. – Løgn, mener Hasle.

– Vi ønsker dialog og sameksistens. Vi kan være en nyttig ressurs for kommunen i arbeidet med å forebygge radikalisering. Det er bedre å spille på lag, sa Islam Net sin leder Fahad Qureshi til Vårt Land i forkant av møtet.

Organsiasjonen tok initiativ til å invitere til dialogmøte på bakgrunn av det omtalte eiendomskjøpet, som de nylig har betalt siste avdrag på. Plassen skal i følge Islam Net selv bli brukt som aktivitetssenter.

LØRENSKOG 20100615: 
Fahad Qureshi, leder i IslamNet svarer om omstridte islam-kurs. Ønsker å renvaske islams navn - ikke å omvende nordmenn til islam.  
FOTO: MARKUS AARSTAD/VG

Kjøpet har ført til sterke reaksjoner og debatt. Blant annet har Frp fremmet et lovforslag for å gi kommunene sterkere lovhjemmel til å gripe inn for å stanse virksomhet og fritidsaktivitet mot barn og unge som anses å ha en klart integreringshemmende effekt. Jon Helgheim (Frp), som har uttalt at senteret har potensial til å fungere som et “springbrett for radikalisering”, er blant de som deltok på møtet, som fant sted torsdag kveld.

Islam Net har selv sagt at de er villig til å gå i åpen dialog med kommunen. Fahad Qureshi, Islam Nets leder, mener at deres virksomhet ikke skal være integreringshemmende.

– Vi vil være til nytte i Groruddalen og fremme integrering og forebygge radikalisering, forteller lederen til Vårt Land.

---

Dialogmøtet

  • Et møte i regi av Islam Net
  • Møtet inviterte til samtale rundt aktivitetssenteret organisasjonen vil starte
  • Politikere og fagfolk var invitert
  • Møtet var åpent for publikum

---

Dialogen

Selve møtet fant sted på den omdiskuterte eiendommen. I tillegg til Jon Helgheim var politiker Espen Andreas Helgheim(KrF), som sitter i Oslo bystyre, tilstede under samtalen. Det hadde også blitt invitert flere fagfolk til dialogmøtet. Menneskerettighetsekspert Tore Lindholm, som tidligere har tatt Islam Net i forsvar i Vårt Land, var blant disse.

Viste støtte: Tore Lindholm viste sin støtte til Islam Net under dialogmøtet.

Møtet starta med at Islam Net sin leder Fahad Qureshi holdt et innlegg om hva Islam Net står for. Dette har han tidligere også uttalt seg om i Vårt Land. Etter dette ble fagfolk invitert for å dele sine perspektiver. Tore Lindholm holdt et innlegg om trosfrihet og støttet igjen Islam Net i spørsmålet om de skal få lov å åpne et aktivitetssenter på plassen.

Etter innleggene deltok både Helgheim og Hasle i en panelsamtale. Helgheim uttrykte flere ganger bekymring for at aktivitetssentret vil stå i veien for god integrering blant unge muslimer.

– Om de er her hele dagen og ikke er ute sammen med norske barn, vil det hindre integrering, mente han.

Halse mente at å forstå sin egen tro bedre, ikke er hindrer integrering.

Jon Helgheim


– Hyller Islam Net

Helgheim forteller til Vårt Land at dialogmøtet ikke har endra hans syn på saken.

– Jeg fikk ikke noe nytt ut av kvelden og kjente til alt som ble sagt fra før, sier han.

I etterkant av møtet har Frp-politikeren skrevet et innlegg på sin Facebook-profil om møtet. Her skriver han blant annet at KrF hyller Islam Net under dialogmøtet (se hele innlegget under).

– Han kom ikke med noen kristiske kommentarer hele kvelden, utdyper Helgheim til Vårt Land.

Krf-politiker Hasle mener at dette ikke er sannheten.

– At jeg hyller Islam Net er løgn. At jeg ikke gikk i frontkollisjon med Islam Net er ikke det samme som at det var en ukritisk omfavnelse av dem. Jeg kjenner meg ikke igjen i denne påstanden.

Hasle forteller at han møtte opp til møtet for å lære mer om Islam Net

– Jeg var der også for å lytte. Jeg har vært opptatt av å finne ut om Islam Net er kjipe, men innafor, eller om de er direkte skadelig.

– Hva mener du da?

– Det tar jeg stilling til om det blir en sak i bystyret, men det jeg hørte i går ga ingen grunn til å være mer skeptisk til dem enn til andre konservative, religiøse organisasjoner.

Les mer om mer disse temaene:

Ida Helene Benonisen

Ida Helene Benonisen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter