Nyheter

Beirut-kirke gjenåpner etter eksplosjonen

BEIRUT: Etter et år med gjenoppbygning, kan den neste 150 år gamle kirken igjen åpne dørene.

Den voldsomme eksplosjonen som rammet Beirut i fjor sommer tok 211 menneskeliv, skadet mange tusen og gjorde 200.000 hjemløse. Også de materielle skadene var store, og alt fra gudshus til den libanesiske hovedstadens mest kjente havn ble påført store skader.

Siden den gang har eksplosjonen blitt etterforsket og bygninger har blitt forsøkt reparert og gjenoppbygget. Nesten ett år etter ulykken gjenåpner den ærverdige jesuittkirken Church of St. Joseph. Det melder Vatican News.

Store skader

Church of St. Joseph ble bygget som et fransiskansk kloster i 1875, og blir beskrevet som et eksempel på tradisjonell libanesisk arkitektur. Den jesuittiske kirken huser flere kirkesamfunn, og holder messer på både fransk, engelsk og arabisk.

Det siste året har kirkedørene riktignok vært stengte. For i likhet med en rekke andre bygninger, fikk Church of St. Joseph altså hard medfart under eksplosjonen i august i fjor.

– Det var mange sprekker både i taket og i andre deler av kirken, sier Farid Hakimé, som er ansvarlig for arbeidet med å gjenoppbygge kirken, til avisa.

Brannmannskaper i gang med å slukke branner etter den voldsomme eksplosjonen i Beirut i fjor. Foto: Lorenzo Tugnoli, Contrasto, for Washington Post, World Press Photo via AP / NTB

Det meste av dører og vinduer av tre ble ødelagt. Lysarmaturer og tømmerstrukturen som holder taket oppe, fikk også store skader.

Men i slutten av neste uke vil splitter nye tredører monteres, ifølge fader Salah Aboujaoude. Da vil også maling og elektrisk arbeid fullføres, og kirken kan igjen åpne dørene.

Hjelpeorganisasjonen Aid to the Church in Need (ACN) har hjulpet med restaureringen. Den katolske organisasjonen ble stiftet etter andre verdenskrig, og bistår i dag katolske kirkesamfunn over hele verden. Ifølge Vatican News har gjenoppbygningen kostet omkring 3,4 millioner kroner.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter