Religion

Eksplosjonen inntreffer under messa

Gudshus rundt omkring Beirut ligger i ruiner. Her inntreffer eksplosjonen under messa.

En film viser eksplosjonen inntreffe under ei messe i den maronittiske kirka Paroisse Saint Maron, sentralt i Beirut, Libanon.

De dramatiske bildene viser en prest som må søke ly idet bygget raser sammen over han. Kirka befinner seg to kilometer fra eksplosjonsstedet i Beirut.

Gudshus i ruiner

Det er så langt blitt meldt om over 100 døde og 4.000 skadde etter eksplosjonen som rammet havna i det sentrale Beirut. Området rundt havneanlegget har en rekke ambassader, kontorbygg, kirker og moskeer. Byen største moské, Mohammad Al-Amin moskeen, også kjent som den blå moskeen, fikk store skader.

Også byens største synagoge befinner seg nærmere tre kilometer unna eksplosjonsområdet.

Skadeomfanget er fremdeles uavklart, men en rekke bilder fra ulike gudshus i byen viser dramatiske ødeleggelser.

Folk har startet opprydningen etter eksplosjonen. Her fra en moské sentralt i Beirut. Foto: AP Photo/Hussein Malla

Ei kvinne tar bilder av ødeleggelsene i den gresk-ortodokse kirka Saint Nicholas. Kirka ligger like ved havna i Beirut, der eksplosjonen inntraff. Foto: AP Photo/Hussein Malla

Skader på kirker og hjem

​Baptistmenigheten Resurrection Church Beirut melder at ingen er skadet, men at de har fått skader på bygninger i alle sine campuser – Nabaa, Sabtieh og Baabda. Menigheten driver et utstrakt hjelpearbeid for syriske og irakiske flyktninger – med undervisning, helsehjelp og matevarehjelp. Det melder Stefanusalliansen.

Flere i menigheten har også fått store skader på sine hjem, samtidig som flere menighetsmedlemmer er skadet. Menigheten har onsdag morgen sendt ut frivillige for å bidra i hjelpearbeid og opprydning.

– Be for oss

– Vær så snill og be for oss og andre kirker som også lider etter eksplosjonene, sier Lily Malky Njeim i Resurrection Church til Stefanusalliansen.

De satte umiddelbart i gang en innsamling for å hjelpe folk med å bygge opp igjen ødelagte hjem etter katastrofen.

LES MER: 

• Tidligere Vårt Land-journalist i Libanon: – Folk er fryktelig triste og fryktelig sinte på myndighetene

• Norge sender krisehjelp til Libanon: – En uoversiktlig situasjon

• Guvernør: Over 200.000 hjemløse på grunn av eksplosjonen i Beirut

First photos of the damage at church. We praise God that the explosion didn’t take place during a worship service. #prayforbeirut @ City Bible Church

Posted by City Bible Church on Wednesday, August 5, 2020

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion