Nyheter

Guvernør: Over 200.000 hjemløse på grunn av eksplosjonen i Beirut

Over 200.000 mennesker har mistet hjemmene sine som følge av den enorme eksplosjonen i Libanons hovedstad, anslår guvernør Marwan Abboud.

Abboud sier til nyhetskanalen MTV onsdag at myndighetene jobber med å sikre mat, vann og husly for de anslagsvis 200.000 til 250.000 som har blitt hjemløse.

Han avslører samtidig at en sikkerhetsrapport fra 2014 advarte om risikoen for en eksplosjon i Beirut som følge av at høyeksplosive materialer ikke var lagret på en sikker nok måte.

– Vi mistet ti medlemmer av Beiruts brannvesen, og skadene er på mellom 3 og 5 milliarder dollar, kanskje mer, sier Abboud.

Myndighetene sa tirsdag at det var rundt 2.750 tonn ammoniumnitrat som hadde vært lagret i havnen i seks år, som eksploderte.

LES MER:

• Antall døde i Beirut ventes å stige: – Folk spør etter sine nære og kjære

Norsk Folkehjelp om situasjonen i Beirut: – Det er panikk blant befolkningen

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter