På sitt landsmøte i helgen har det tyske ytre høyrepartiet Alternativ for Tyskland ennå ikke blitt enig om en statsministerkandidat, men de har bestemt seg for slagord, nemlig «Tyskland, men normalt».
Partilederne skryter av at de har samlet 570 delegater til landsmøtet i Dresden, i motsetning til andre partier som har avholdt digitale landsmøter, i tråd med myndighetenes anbefalinger for å bremse pandemien som hittil har kostet 80.000 tyskere livet.
Landsmøtet vedtok en såkalt koronaresolusjon, som går imot å presse folk til å teste seg, vaksinere seg, bruke munnbind og smittesporingsapper og bli med i programmer for vaksinepass.
[ Tyskland er høyreekstremismens «hot-spot» ]
Kaller koronatiltak for «forbudsorgie» og «innelåsing»
– AfD vil vise at ingenting av forbudsorgiene, innelåsingen, nedstengningsgalskapen er nødvendig om man kan stole på andre, sa den ene av partiets to ledere, Jörg Meuthen.
Björn Höcke, partiets leder i Thüringen, hevdet i sitt innlegg at pandemien er et resultat av all testingen.
AfD er for tiden det største opposisjonspartiet i den tyske nasjonalforsamlingen siden de to største partiene, CDU og SPD, regjerer i en storkoalisjon.
Men, de har vanskelig for å nå fram siden ingen partier vil samarbeide med dem.
[ Høyreekstreme holdninger har fått gro i det tidligere DDR ]
Taper støtte i delstater
I de siste meningsmålingene har det tyske ytre høyrepartiet Alternativ for Tyskland ligget på 10–12 prosent, men i viktige delstatsvalg i Baden-Württemberg og Rheinland-Pfalz nylig tapte de en tredel av sin oppslutning.
Nedgangen skjer mens mange partimedlemmer tar del i demonstrasjonene mot koronatiltak, som konspirasjonsteoretikere og vaksinemotstandere, høyreekstremister og anarkister står bak.
En høylytt minoritet i Tyskland er imot myndighetenes tiltak, men et klart flertall støtter tiltakene. Mange vil ha enda strengere tiltak for å prøve å få slutt på pandemien en gang for alle.
[ Nazisme i politiet ryster Tyskland ]
Tysk folkehelseinstitutt: Meget alvorlig smittesituasjon
Samtidig melder det tyske folkehelseinstituttet Robert Koch at koronasituasjonen i Tyskland er fortsatt meget alvorlig.
Søndag opplyste instituttet at det er registrert 17.855 nye smittetilfeller og 104 dødsfall siste døgn.
Det er en kraftig økning sammenlignet med søndag for en uke siden. Da ble det meldt om 12.196 nye smittetilfeller og 68 dødsfall.
Antall smittetilfeller per 100.000 innbyggere i løpet av de sju siste dagene ligger på 129,2 mot 127 for en uke siden, ifølge Robert Koch-instituttet.

Ifølge data fra 70 tyske sykehus blir det innlagt stadig flere unge koronasmittede mennesker, og intensivavdelingene fylles raskt opp.
Markus Söder melder seg på valgkampen
Det er mindre enn seks måneder til tyskerne skal velge ny nasjonalforsamling.
Søndag møttes representanter for de to partiene CDU og søsterpartiet CSU for å diskutere hvem de vil ha som statsministerkandidat.
Markus Söder, som leder CSU i Bayern, sier han vil stille som kandidat til å bli ny statsminister i Tyskland etter Angela Merkel.
– Hvis CDU er klar, så er jeg klar, sier Söder ifølge avisa Bild.
Dermed har den populære konservative lederen i den sørtyske delstaten for første gang erklært seg rede til å prøve å bli Merkels etterfølger.