02 December 2020Nyheter

Kirkebrenning etter demonstrasjoner i Chile

Etter en fredelig begynnelse på en massedemonstrasjon i Chiles hovedstad Santiago, utartet det seg til opptøyer. Det ble satt fyr på minst to kirker i byen.

Demonstrasjonene i Chile begynte fredelig, men enkelte demonstranter sørget for at det utartet. En av kirkene som ble tent på blir ofte brukt av politiet til seremonier, mens den andre er blant Santiagos eldste.

I tillegg til to brennende kirker ble det også satt fyr på politiets hovedkvarter, og plyndring av flere butikker en rekke steder i byen.

REPORTASJE: Regnskogen er i ferd med å forsvinne: Antall branner er verre enn på lenge

Demonstranter stormet og satte fyr på San Francisco de Borja-kirken, som tilhører Chiles politistyrker. (AP Photo/Esteban Felix)

Demonstrerer mot regjeringen

Titusenvis av mennesker var på gatene for å markere ettårsjubileet for en lang rekke voldelige demonstrasjoner mot regjeringen, mellom 18. oktober og 30. november i fjor.

Minst 30 personer ble drept under demonstrasjonene og politiet fikk mye kritikk for maktbruken sin.

Demonstrantene i fjor krevde blant annet en ny grunnlov, for å erstatte dagens som ble skrevet under general Augusto Pinochets militærdiktatur i 1980. 25. oktober skal det være folkeavstemning om grunnloven.

Brannmenn slåss mot flammene i kirken Parroquia de La Asuncion etter at en gruppe demonstranter satte fyr på kirken for å markere ettårsjubileet for begynnelsen på massedemonstrasjonene mot regjeringen i Santiago i Chile. Kirken er en av hovedstadens eldste kirker. 18. oktober 2020. (AP Photo/Esteban Felix)

LES MER:

---

Fakta:

---

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter