Nyheter

Dagen-journalist skulle dekke Visjon Norges sommercamp – nå anmelder han

Da en journalist fra avisa Dagen skulle dekke sommercampen til Visjon Norge tidligere i sommer, hevder han å ha blitt truet av en vakt. Nå har Dagen anmeldt hendelsen.

Da en journalist fra avisa Dagen skulle dekke sommercampen til Visjon Norge tidligere i sommer, hevder han å ha blitt truet av en vakt. Nå har Dagen anmeldt hendelsen. Det var TV2 som første omtalte saken.

Krangelen mellom journalisten og vakten skal ha handlet om journalistens ønske om å rapportere fra et av campens arrangementer, noe han ikke fikk lov til.

Vebjørn Selbekk, redaktør i Dagen, forteller til TV2 at journalisten i stedet valgte å vandre rundt på campområdet og ta generelle bilder til en reportasje. Det skal den aktuelle vakten ha likt dårlig.

• LES OGSÅ: Visjon Norge dømt for å ha krenket privatlivets fred

– Angrep på demokratiet

I politianmeldelsen, som TV 2 har fått tak i, fremkommer det at vakten ba Dagen-journalisten slette bildene, hvis ikke ville kameraet blitt knust.

– Det mest alvorlige ved hendelsen er at en journalist blir truet. Trusler mot journalister er et alvorlig problem og et angrep på demokratiet. Det går en grense, sier Selbekk til TV 2.

Redaktøren forteller videre at han ba Norsk Redaktørforening om råd, og at Dagen da ble anbefalt å anmelde hendelsen.

Astrid Laurendz, som var Visjon Norge pressekontakt under sommercampen, har en ganske annen oppfatning av hendelsen. Hun mener det hele handlet om smittevern.

– Vi gav tydelig beskjed til journalisten at det ikke ville være mulig å være til stede i teltene under arrangementet. Dette var grunnet smittevernsituasjonen. Vi hadde begrenset antall deltakere på de ulike arrangementene og der journalisten ønsket å komme inn, var det forbeholdt for ungdom under tyve år, sier Laurendz til TV 2.

• LES OGSÅ: PFU: TV 2 og «Norge bak fasaden» har ikke brutt god presse­skikk etter Hanvold-klage

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter