Nyheter

Fire av ti koronapasienter i Norge er født i utlandet

Av alle koronapasienter behandlet på norske sykehus er 36 prosent født i utlandet. 12 prosent av alle innlagte er født i Somalia eller Pakistan.

Det viser tall fra Pasientregisteret og Folkehelse­instituttets (FHI) beredskapsregister for covid-19, skriver Aftenposten.

Med lave smittetall den siste måneden har andelen utenlandsfødte koronapasienter økt til halvparten.

Forskere vil nå ha den samme informasjonen om personer som har dødd av eller med koronaviruset i Norge. Disse har så langt ikke vært offentlige.

– Så lenge vi ikke får dødstallene, vet vi ikke hva som skjedde med utenlandsfødte pasienter etter at de ble innlagt, sier professor Esperanza Diaz ved Institutt for global helsemedisin ved Universitetet i Bergen til Aftenposten.

De utenlandsfødte koronapasientene er også yngre enn pasienter født i Norge. Gjennomsnittsalderen for pasientene født i Somalia eller Irak var 51 år, mens norskfødte pasienter i snitt var 64 år, viser FHIs beredskapsregisteret.

LES OGSÅ: 

• Eldre ikke mer villige til smittevern

• I dette koret har 45 blitt korona-smittet og to har dødd

• Landet som nedkjempet korona på rekordtid

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter