Nyheter

Ti delte bad på Metodisthjemmet – elleve ble smittet

Av de elleve beboerne på Metodisthjemmet i Bergen som delte bad, ble ti smittet av koronaviruset

Totalt ble 24 av 46 beboere smittet på det som er Norges hardest rammede sykehjem, skriver Bergensavisen.

Av de smittede døde 18 personer.

– Jo tettere man bor, jo lettere smittet

BA har fått innsyn i hvordan smitten spredte seg. Der kommer det fram at de hardest rammede var beboere i såkalte dubletter, altså to rom som deler bad. Ti av elleve i slike rom ble smittet.

– Det er nok ikke tilfeldig. Jo tettere man bor, jo lettere er det å bli smittet, sier institusjonssjef Karianne Fedøy Magnussen til avisen.

Direktør: – Gledelig med mange friske

Det var ifølge siste oppdatering onsdag ingen koronasmittede beboere på sykehjem i Bergen etter at den siste smittede ble erklært frisk, ifølge kommunens hjemmeside.

– Det er gledelig at så mange beboere har blitt friske den siste tiden, og at vi har klart å unngå nye smittetilfeller. Nå er det lite smittespredning i samfunnet, og da blir det også lite smittespredning på sykehjemmene, sa etatsdirektør Anita Wøbbekind Johansen i Etat for sykehjem tirsdag.

LES MER:

• Halvparten av alle koronadøde er på sykehjem. Pleierne trenger å lære, sier FHI

• «Fravær av sykepleier-kompetanse og høy bruk av vikarer kan ha spredt smitte», skriver Mina Gerhardsen

• FHI i ny rapport: Kan komme ny smittebølge til høsten

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter