Nyheter

DNB og Nordea framskynder rentekuttene etter påtrykk

Etter press fremskynder DNB de varslede rentekuttene med nesten en måned. Også Nordea vil kutte renta på boliglån «så snart det er teknisk mulig».

Oslo 20200309. 
DNB. Den norske Bank. Grønt  lys.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

DNB har tidligere varslet at de ville kutte boliglånsrenten med 0,85 prosentpoeng, men først fra begynnelsen av mai. Nå skjer det i stedet 5. april.

– Vi har kuttet rentene våre to ganger de siste ti dagene, og det er en helt ekstraordinær situasjon i Norge. Dato for når renteendringen trer i kraft, er viktig for mange av kundene våre i situasjonen vi nå står i, sier Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarked i DNB i en pressemelding.

DNB opplyser at banken de siste dagene har jobbet med å finne tekniske løsninger for å fremskynde de to rentekuttene.

SV mener det burde skjedd før

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski mener det tok for lang tid før DNB bestemte seg for å framskynde kuttet.

– Det er utrolig at ikke bankene gjorde det av seg selv, men at det måtte massive protester til, sier hun.

Nordea følger etter

Også Nordea varsler at de framskynder kutt i boliglånsrente til 0,85 prosentpoeng. I en pressemelding skriver banken at de vil iverksette rentekuttene «så snart det er teknisk mulig».

– Vi har i løpet av de siste dagene fått mange tilbakemeldinger fra våre kunder, og dette er noe vi tar på alvor. Vi ønsker å bidra i den alvorlige situasjonen knyttet til utbrudd av koronavirus og fremskynder nå iverksettelsen av de nye satsene på våre boliglån, sier John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

LES OGSÅ: Krever press og tvang for at banker setter ned renta nå

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter