Nyheter

Vedum vil stenge døren mellom politikk og PR-bransje

Den som velger PR-bransjen, velger bort politikken, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han vil ha slutt på at folk går rett fra PR til politikk.

Vedum har tidligere sagt at det er uaktuelt å hente folk fra PR-bransjen til en regjering der et Senterparti under hans ledelse er med. Han mener bransjen bidrar til å skape en «profesjonalisert ­meningsindustri», skriver Klassekampen.

– Du er et like bra menneske om du går til PR-bransjen. Men da har du valgt deg bort ifra politikken, sier Vedum.

Utelukker i Sp

Den korte veien mellom PR og politikk er nylig blitt aktualisert etter at det ble kjent at KrFs toppkandidat i Viken har begynt å jobbe i First House. Vedum vil ikke kommentere den saken, men sier han gjør det klart for unge talenter i eget parti at PR-bransjen ikke er veien til tillit i partiet.

Selv om Vedum mener PR-bransjens vekst er «negativ for folkestyret», trenger ikke døren være lukket for alltid.

– Dersom man slutter i bransjen, kan man komme tilbake etter hvert, sier Sp-lederen.

LES OGSÅ: Støre tar oppgjør med First House

Avviser karantene

Heller ikke Høyre eller Ap ønsker å innføre noen form for karantene mot folk som kommer fra PR-bransjen og går til politikken. Men Aps generalsekretær Kjersti Stenseng mener det kan svekke tilliten til politikken.

– Personlig er jeg skeptisk til en utvikling der mange politikere går fram og tilbake mellom politikk og kommunikasjons- og konsulentselskaper med hemmelige kundelister. Det er problematisk om du skal ha et tillitsverv, politisk verv, samtidig som du har hemmelige kundelister. Det gir grunn til å stille spørsmål ved om du har noen hemmelige bindinger, sa hun til Vårt Land tidligere i mars. Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset var derimot mindre skeptisk:

– Jeg håper folk forstår at det finnes yrkesgrupper som av ulike grunner ikke kan fortelle omverdenen alt om alle man har hatt befatning med i et arbeidsliv, sier han.

LES OGSÅ: Ingen ekstrahjelp til KrF og Venstre

Det vakte oppsikt da Lindtveit meldte i sosiale medier at hun var ansatt av First House. Etterpå har det kommet fram at hun skal jobbe for selskapet fram til valget. Hun stiller som KrFs førstekandidat i Viken og ligger dermed an til å velges inn i fylkestinget.

– Det å være tillitsvalgt i KrF medfører at du må være ryddig når det kommer til din egen habilitet. I KrF operer vi ikke med yrkesforbud, men samtidig pålegges det et stort ansvar for å etterstrebe åpenhet og ansvarlighet for KrF-ere. Det opplever jeg at Ida Lindtveit har en tydelig bevissthet rundt, var Olaug Bollestads kommentar til eventuelle habilitetskonflikter.

LES OGSÅ: Råd for å klare seg uten First House

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter