Nyheter

Kirkens Nødhjelp: Prisen anerkjenner at voldtekt er et stort problem

Kirkens Nødhjelp gratulerer fredsprisvenner Denis Mukwege, som organisasjonen har hatt som samarbeidspartner gjennom 24 år.

– Dette er en pris som anerkjenner at voldtekt er et stort problem i krig og konflikt, og et enormt samfunnsproblem i Øst-Kongo og verden for øvrig. Denne prisen bør intensivere arbeidet mot kjønnsbasert vold, og med å stille overgripere til ansvar, sier konstituert generalsekretær Lisa Sivertsen i Kirkens Nødhjelp.

LES MIN TRO-INTERVJU MED DENIS MUKVEGE: – Det er umulig å holde ut så mange skadede mennesker hver eneste dag hvis man ikke har en tro

Mobilt sykehus

Organisasjonen har samarbeidet med Mukwege og støttet hans arbeid siden 1994, da han ledet et arbeid med et mobilt sykehus som behandlet kvinner med skader i underlivet etter krigsvoldtekter. Med hjelp fra blant annet Norge fikk han bygget Panzi Hospital, og i 1999 stiftet han Panzi Fundation.

Politisk aktivist.

– Mukwege er ikke bare en lege som gjør et avgjørende arbeid for kvinner i regionen. Han er også en politisk aktivist som kjemper for kvinners rettigheter i samfunnet og for beskyttelse av kvinner i krig og konflikt, sier Sivertsen.

LES OGSÅ: Fredsprisen til Kongo-lege og IS-offer

Kjønnsbasert vold.

Mellomkirkelig råd for Den norske kirke håper fredsprisen vil bety et stort skritt fremover i den viktige kampen mot kjønnsbasert vold

– Prisen løfter fram kampen mot kjønnsbasert vold og beskyttelse av kvinner i krig og konflikt. Vi håper den vil bety et stort skritt fremover i den viktige kampen mot kjønnsbasert vold, ved at overgripere blir stilt til ansvar og at verdenssamfunnet gir kjønnsbasert vold den oppmerksomheten saken fortjener, sier generalsekretær Berit Hagen Agøy i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter