Nyheter

Diakonhjemmet «venter på handling»

Diakonhjemmet Omsorg står klar til å ta over driften av to nye sykehjem i Oslo.

KrFs gruppeleder i Oslo bystyre­ mener det hjelper fint lite å heie på de ideelle, når byrådet ikke bidrar til å løfte dem fram i praksis.

– De ideelle sto klare til å ta over Madserudhjemmet i april. Det var en unik mulighet til å slippe disse aktørene til. Jeg ble overrasket når de rødgrønne da stemte ned forslaget vårt, sier Erik Lunde.

Holdt lovnad

Direktør i Diakonhjemmet Omsorg, Helle Dorthea Gjetrang bærer ikke nag til de rødgrønne for at de stemte ned forslaget om å la Madserud sykehjem bli drevet at ideelle, selv om de sto klare til å ta over driften.

– De hadde lovet flere kommunale sykehjem i valgkampen, og innfridde det de lovet ved første anledning.

LES MER – Ideelle sikrer mangfold

Forventninger

Gjetrang har derimot store forhåpninger til den videre prosessen i å ta tilbake sykehjemmene fra de kommersielle aktørene.

– Vi har store forventninger til at de ideelle aktørene skal få bedre plass når flere sykehjem skal overtas. Og vi drifter gjerne to av dem, sier hun og sikter til de tre sykehjemmene med kommersielle kontrakter som utløper de neste to årene.

– Det er hyggelig at de sier de heier på de ideelle, men nå venter vi på handling som viser at de faktisk mener det og at det er noe de vil gjennomføre.

Svak tro

Også Erik Lunde i KrF forventer mer handling i tiden som kommer.

– Jeg forventer at byrådet bruker de mulighetene de nå får til å la ideelle aktører drive sykehjemmene. Jeg vet ikke helt om jeg tror det kommer til å skje, men de skal få en sjanse til å vise det i praksis.

KrF ønsker at minst 25 prosent av helse- og sosialtjenestene skal drives av ideelle.

– Det er noe å strekke seg etter, og et klart mål å jobbe mot. Vi ønsker en langt mer aktiv politikk når det kommer til dette, og da må man også sette et mål for hvor mange ideelt drevne sykehjem vi skal ha.

LES MER Sp krever minsteandel for ideell velferd

Vanskelig

Oslo Ap-leder Frode Jacobsen, som også leder den mektige finanskomiteen i Oslo bystyre er ikke rede til å komme med en fordelingsnøkkel.

– Å finne den ideelle vektingen mellom kommunale og ideelle er vanskelig.

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter