Nyheter

Bussetafs

Alle lovlydige skal bruke sikkerhetsbelte på bussen. Trafikksikkerhet trumfer tafsing.

Ingen kan være i tvil etter massiv medieomtale de siste ukene: Veivesenet skjerper kontrollen med bruk av sikkerhetsbelter på busser. Reiser du med en buss der belter er montert og unnlater å bruke dem, kan det koste deg den nette sum av 1.500 kroner.

Selvsagt er jeg for alt som kan gjøre hverdagen tryggere for deg og meg – og ikke minst for passasjeren som sitter på setet foran meg og risikerer å få mitt ikke altfor smukke legeme kastet over seg i kanskje 60 km/t dersom uhellet – for ikke å si kollisjonen – skulle være ute. Men likevel – både jeg og mine medpassasjerer på rute 550 fra Lillestrøm mot Enebakk vegrer oss mot å bruke trepunktsselene som bussene er utstyrt med.

LES MER OM BELTESKREKK: «Det er slitsomt å hele tida huske at du skal dø»

Intimsone

En eneste gang har jeg sett en lovlydig kvinne feste beltet. Vi andre lever godt med at vi risikerer at belteunnlatelsen kan svi skikkelig på pungen.

Hvorfor er det slik? Forklaringen er åpenbar. Man trenger ikke være trafikksikkerhetsekspert for å skjønne hvorfor eksempelvis jeg, som uten å blunke erkjenner at min kropp ikke er egnet for kollektivtransport med innlagte beltepåbud, dropper å bruke det. Skal en mann eller kvinne av mitt kaliber feste beltet, fordrer det nemlig at man med overlegg og loven i hånd må et godt stykke inn i sidemannen eller – for oss menn enda verre – sidekvinnens intimsone.

Rent objektivt sett kan jeg fastslå at det på 550-bussen er mange attraktive kvinner. Selv om de har en langt mer riktig proporsjonert kropp enn ­undertegnede, er det ikke til å unngå at det blir veldig trangt om jeg skal begynne å fikle mellom deres og mine egne lår. Jeg skulle like å se 23 år gamle ­Jeanettes reaksjon dersom mann 59 blir fysisk meget nærgående for å få tak i beltet eller finne låsen som befinner seg et sted der mellom oss.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Fortsetter med «lovbrudd»

Gjennom et ganske langt liv har jeg reist mye med buss. Det kommer jeg til å fortsette med. Transportmiddelet er utmerket. Men, dessverre, jeg kommer neppe til å følge påbudet om beltebruk, med unntak av langturer med Valdresekspressen, når jeg går på som førstemann og ikke har noen sidepassasjer. Hensynet til mine medpassasjerer er avgjørende for min belterestriktive linje. Skulle det komme på en kontrollør fra Statens vegvesen på lokalbussen, rekker jeg nok å aksjonere før han oppdager mitt lovbrudd.

Morten Sjølli

Morten Sjølli

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter