Nyheter

EU og USA skjerper Russland-sanksjonene

Årsaken er situasjonen i Ukraina.

De 28 stats- og regjeringssjefene i EU ble onsdag kveld enige om å be Den europeiske banken for gjenoppbygning og utvikling (EBRD) og Den europeiske investeringsbanken (EIB) stoppe nye investeringer i Russland.

– Vi vet at dette får effekt. Vi vet at Russland forsøker å unngå sanksjoner, og derfor er det viktig å bli enige om å holde trykket oppe, sier Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt om Unionens sanksjonsregime.

Amerikanske tiltak. USA gjør det samtidig klart at landet innfører sanksjoner som er rettet mot større banker og selskaper innen energi- og forsvarsindustrien, ifølge The New York Times.

På det amerikanske finansdepartementets liste føres flere store selskaper opp, blant annet Gazprombank.

Russland kaller de nye tiltakene uakseptable og truer med mottiltak, ifølge nyhetsbyrået AFP.

EU skal nå lage en liste på personer eller selskaper som «materielt eller økonomisk støtter tiltak som undergraver eller truer Ukrainas suverenitet, territorielle integritet og selvstendighet». En slik liste skal være klar innen utgangen av juli.

Skuffet. Tysklands statsminister Angela Merkel hadde tirsdag telefonsamtaler med USAs president Barack Obama og Ukrainas president Petro Porosjenko. De tre er skuffet over at prorussiske opprørere ikke har tatt del i samtalene mellom Ukraina, Russland og vestlige meklere.

– Russland har ikke møtt forventningene som utenriksministrene fra Tyskland, Ukraina, Russland og Polen ble enige om 2. juli, sier Merkels talsperson Steffen Seibert til nyhetsbyrået Reuters.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter