Nyheter

Sjømannskirke-ansatte har ‘full tillit’ til vraket Audun Myhre

Fagforeningsleder krever den sparkede sjømannskirkesjefen tilbake i jobben.

– Vi har skrevet brev til hovedstyret der vi uttrykker full tillit til Myhre, opplyser Kari Ødelund Danielsen. Hun er leder for fagforeningen Negotia Sjømannskirken som har ca 70 medlemmer blant ansatte i hjemme- og utearbeidet.

I brevet som de ansatte ved Sjømannskirkens hovedkontor i Bergen og styret i Negotia-laget står bak, uttrykkes det «ingen forståelse» for det styret har gjort.

LES MER: Styret i Sjømannskirken tar selvkritikk

Krever svar. De ansatte ber om – innen mandag – å få en redegjørelse for hva som ligger til grunn for hovedstyrets beslutning om at generalsekretæren brått måtte fratre.

I pressemelding som hovedstyret tirsdag sendte ut om at generalsekretæren fratrer, står det at «bakgrunnen for dette er ulike syn på hvordan Sjømannskirken skal ledes og utvikles fremover.»

LES MER: Krise i Sjømannskirken: – Det er munnkurver på alle kanter

Enighet. I hastebrevet fra ansatte står det at de «vil vite om dette betyr en kursendring». Vårt Land får fra flere kilder bekreftet at det blant de ansatte ved hovedkontoret var nær 100 prosent enighet om innholdet i brevet.

Medlemmene av ledergruppen ved hovedkontoret står ikke bak brevet. Men Vårt Land vet at et stort flertall av dem deler synspunktene som fremkommer i brevet fra de andre ansatte.

– Ønsker du Audun Myhre tilbake som generalsekretær i Sjømannskirken, Kari Ødelund Danielsen?

– Ja, absolutt. Det håper jeg, svarer fagforeningslederen som organiserer mange av ikke-teologene som er ansatt i Sjømannskirken. Ødelund Danielsen arbeider selv som musikkmedarbeider ved Sjømannskirken i Houston.

VÅRT LAND MENER: «Mangelen på åpenhet om hva som er den reelle grunnen til Myhres avskjed, er påtagelig»' skriver Helge Simonnes.

To trekker seg. Vårt Land har tidligere meldt at et av medlemmene i Sjømannskirkens hovedstyre, Per Kristian Knudsen, trekker seg med umiddelbar virkning. Han er grunnleggende uenig i den prosess og de valg som er gjort av styret, og som førte til at Audun Myhre tirsdag måtte gå fra jobben i Sjømannskirken.

Aslaug Sikveland Haugen har vært 1. vararepresentant til hovedstyret.

– Du rykker opp til fast plass i hovedstyret når Knudsen nå har trukket seg?

– Det kunne vært sant. Men saken er at jeg har trukket meg fra min plass i hovedstyret.

– Hvorfor vil du ikke sitte i hovedstyret?

– Det har jeg ikke lyst til å si noe særlig om.

– Har du trukket deg fordi du er uenig i hovedstyrets håndtering av den aktuelle saken og generalsekretær Audun Myhre?

– Det er en naturlig slutning å trekke, svarer Aslaug Sikveland Haugen.

LES MER: Nekter å fortelle hvorfor Myhre måtte gå

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter