Nyheter

Støre frykter Thatcher-helse med blåblå regjering

Det er all grunn til å frykte for helse- og omsorgssektoren med Frp i regjering, mener helseminister Jonas Gahr Støre. – Siv Jensen sier selv hun har Margareth Thatcher som forbilde, sier han.

– Margaret Thatcher mente enhver mangel i helsevesenet i Storbritannia var et argument for privatisering. De samme argumentene kjenner vi igjen fra høyresiden, her i landet, sier helseminister Jonas Gahr Støre etter sitt innlegg i debatten på landsmøtet til Arbeiderpartiet fredag.

Høyre og Fremskrittspartiet har en finansieringspolitikk for det private helsevesenet, som setter profitt for private eiere foran hva som er best for pasientene, ifølge helse- og omsorgsministeren. Hans løsning er diametralt motsatt. Ap vil bruke mer penger på de offentlige sykehusene for å rette opp og utbedre feil og mangler – og ikke «gi pengene til en privat klinikk som til og med skal hente ut profitt».

– Vi vet ikke mye om politikken i krysningen mellom Høyre og Fremskrittspartiet. Det gir grunn til uro, men det som gir enda større grunn til uro er det vi allerede vet. For på helse- og omsorg er de helt tydelige, de vil ha markedstenkning på alle nivåer, sa han. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter