Nyheter

Innlandshav truer flere byer i Australia

Vannmasser kan ramme nye områder.

Et gigantisk innlandshav som nærmer seg flere samfunn sørøst i Australia truer med å forverre flomkatastrofen som har ødelagt store deler av landets kystområder.

LES MER: Flomopprydning i gang i Queensland

Vannmengdene, som av kringkasteren ABC blir beskrevet som et drivende innlandshav, dekker et 3.600 kilometer stort område truer flere landsbyer nordvest for Melbourne i delstaten Victoria.

Byen Swan Hill ligger også i faresonen, men er omringet av en demning som myndighetene tror vil beskytte innbyggerne fra vannet.

LES MER: Titusener av hus utsatt for flom

Landområdene rundt byen vil imidlertid bli rammet av betydelige oversvømmelser, opplyser borgermester Greg Cruickshank i Swan Hill.

Tusenvis av innbyggere har blitt bedt om å evakuere området, og redningstjenesten advarer om at de som velger å bli hjemme risikerer å bli rammet av flommen.

SE BILDER: Når vannet tar over

– Et stort antall samfunn vil bli isolert i dagevis mens den store mengden flomvann strømmer gjennom, sier talsmann Kevin Monk i redningstjenesten.

75 landsbyer har blitt oversvømmet av flom i Victoria, hvor så mye som en tredel av landområdene er blitt rammet av vannmengdene i løpet av de siste ukene.

I delstaten Queensland ble et område på størrelse med Frankrike og Tyskland til sammen rammet av oversvømmelser tidligere denne måneden. Minst 30 mennesker mistet livet i flomkatastrofen. Ni personer er fortsatt savnet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter